Foto: LETA

Līdz otrdienas, 15. novembra, vakaram zināmi "Jaunās vienotības" (JV) un Nacionālās apvienības (NA) virzītie valdības deklarācijas izstrādes darba grupu pārstāvji, savukārt Apvienotais saraksts (AS) savus pārstāvjus nosauks tuvākajā laikā.

Kopumā plānots izveidot 14 darba grupas - finanšu; ārpolitikas; izglītības un zinātnes; valsts pārvaldes; tiesiskuma un cīņas pret korupciju; klimata, enerģētikas un vides; labklājības un bērnu atbalsta; veselības; reģionu attīstības un digitalizācijas; zemkopības un mežsaimniecības; iekšējās drošības un krīzes vadības; aizsardzības; ekonomikas un nodarbinātības; kultūrtelpas, nacionālās identitātes un informatīvās telpas; satiksmes jomās.

JV portālu "Delfi" informēja, ka politiskais spēks iekšēji vienojusies gan par valdības deklarācijas sagatavošanas darba grupu vadītājiem savās atbildības nozarēs, gan par pārstāvjiem, kuri deleģēti strādāt pārējās darba grupās.

Finanšu sadaļas darba grupu vadīs Arvils Ašeradens, ārlietu – Edgars Rinkēvičs, izglītības un zinātnes – Anda Čakša, bet deklarācijas sadaļa par valsts pārvaldi, tiesiskumu un cīņu pret korupciju tiks sagatavota Ineses Lībiņas-Egneres vadībā.

Klimata un enerģētikas tēmā darba grupu vadīs Raimonds Čudars, bet par labklājību un bērnu atbalsta politiku – Evika Siliņa. Pārējās nozarēs deleģētie JV pārstāvji būs gan 14. Saeimas, gan pašvaldību deputāti un nozaru eksperti.

Tāpat portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka NA finanšu sadaļas darba grupā virza Ilzi Indriksoni, Artūru Butānu, Ģirtu Lapiņu, ārpolitikas darba grupā - Rihardu Kolu, Jāni Dombravu un Ināru Mūrnieci, izglītības un zinātnes darba grupā - Rūdolfu Kalvānu, Edmundu Teirumnieku un Edvardu Ratnieku.

Valsts pārvaldes, tiesiskuma un cīņas pret korupciju darba grupā NA virza Jāni Iesalnieku, Uģi Mitrevicu un Gaidi Bērziņu, klimata, enerģētikas un vides darba grupā - Ilzi Indriksoni, Jāni Vitenbergu un Eināru Cilinski, labklājības un bērnu lietu jomā - Imantu Parādnieku, Mitrevicu un Jurģi Klotiņu, bet veselības jomā – Teirumnieku, Parādnieku un Dzintaru Mozgi.

Reģionu attīstības un digitalizācijas darba grupā NA virza Mitrevicu, Jāni Dombravu un Jāni Grasbergu, zemkopības un mežsaimniecības jomā - Kasparu Gerhardu, Grasbergu un Jāni Eglīti, iekšējās drošības un krīzes vadības, kā ari aizsardzības jomās – Dombravu, Edvīnu Šnori un Mūrnieci, ekonomikas un nodarbinātības jomā – Indriksoni, Vitenbergu un Butānu, kultūras jomā - Nauri Puntuli, Šnori un Ritvaru Jansonu, bet satiksmes jomā – Gerhardu, Vitenbergu un Robertu Zīli.

AS pārstāvis Edgars Tavars portālam "Delfi" sacīja, ka politiskais spēks savus pārstāvjus darba grupās piedāvās šovakar vai rīt no rīta.

Kariņš aicina darba grupu vadītājus katram savu valdības deklarācijas projekta sadaļu iesniegt līdz svētdienas, 20. novembra vakaram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!