Uz Rīgas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieka amatu ir pieteikušies desmit kandidāti, no kuriem lielākā daļa strādā policijas un aizsardzības struktūrās. Viņu vidū ir arī pašreizējais pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Oļģerts Močuļskis.
Kā uzzināja Rīgas domē, uz amatu pretendē arī Latvijas Policijas akadēmijas lektors, policijas pulkvežleitnants, tiesību zinātnes maģistrs Oskars Arājs, NBS Militārās policijas štāba priekšnieks, policijas pulkvežleitnants Vitauts Ivonausks, Dobeles rajona policijas pārvaldes kārtības policijas priekšnieks no 1992. līdz 2001.gadam, atvaļināts pensijā policijas pulkvežleitnanta pakāpē Aleksandrs Vasiļjevs, Rīgas Pašvaldības policijas Speciālā nodrošinājuma daļas bruņojuma inspektors Jānis Martukāns, Rīgas Pašvaldības policijas Administratīvās uzraudzības dienesta galvenā speciāliste Līvija Dūviņa.

Kandidāti ir arī Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes Analītiskās daļas vadītājs Juris Jansons, Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta Valsts prezidenta apsardzes priekšnieka vietnieks Jānis Geduševs, NBS Starptautisko sakaru departamenta priekšnieks no 2000. līdz 2002.gadam, majors Normunds Bērzkalns un Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienesta priekšnieks Jānis Kazāks.

Kā žurnālistiem vakar sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, konkursa komisija amata kandidātus izvērtēs tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!