Foto: DELFI

Premjera amatam uzrunāts pus ducis kandidātu, tomēr visi ir atteikušies, otrdien vēsta LTV raidījums "Panorāma". Neskatoties uz to, jau tagad esot zināms provizoriskais valdības ministru portfeļu sadalījums.

Saskaņā ar LTV rīcībā esošajām ziņām, premjera amatam uzrunāti vismaz pusducis kandidātu, sākot no kapitālsabiedrību vadītājiem un beidzot ar diplomātiem. Amatam apsvērti vai uzrunāti – jau zināmais eirokomisārs Andris Piebalgs, Latvijas "Valsts mežu vadītājs" Roberts Strīpnieks, "Latvenergo" vadītājs Āris Žīgurs, bankas "Reverta" valdes loceklis Andris Ozoliņš, "Latvijas Dzelzceļa" vadītājs Uģis Magonis un diplomāti Māris Riekstiņš un Indulis Bērziņš, zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Visi minētie pagaidām gan atteikušies kandidēt.

"Vienotība" gan vēl cer šim amatam pierunāt savu kolēģi Jāni Reiru, kura kandidatūra būtu pieņemama arī Valsts prezidentam. Kamēr premjera kandidāts vēl tiek meklēts, kuluāros jau tapis potenciālais valdības sastāvs, gadījumā, ja premjers būs "Vienotībai". Ar šo sarakstu šodien iepazīstināts arī Valsts prezidents:

Tikmēr Valsts prezidents otrdien stingri licis partijām manīt, ka nav jēga veidot jaunu valdību, ja tā nebūs labāka par esošo. Tādēļ tiek arī pieļauts, ka Valda Dombrovska (V) valdība var nostrādāt līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

"Delfi" jau vēstīja, ka otrdien prezidents tikās ar "Saskaņas centra" pārstāvjiem, kas sarunās esot piedāvājuši valdības veidošanu uzticēt bezpartejiskam kandidātam, kā arī "Vienotības" politiķiem, kas premjera amatam piedāvā nominēt aizsardzības ministru Arti Pabriku. 

Pēdējie otrdien ar prezidentu konsultējās Nacionālās Apvienības politiķi, kam sarunas laikā esot radies iespaids, ka prezidents neizskata Pabrika kandidatūru premjera amatam.

Trešdien Bērziņam plānotas tikšanās ar Reformu partijas un Zaļo un zemnieku savienības politiķiem, kā arī ar demisionējušo premjeru Dombrovski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!