Foto: F64

Ziņas par Krievijas naftas piejaucēšanu dīzeļdegvielai Ventspilī ir satraucošas un šie fakti tiks pārbaudīti, pirmdien, 11. aprīlī, preses konferencē pēc koalīcijas sanāksmes sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Vitenbergs sacīja, ka viņš ir iepazinies ar minēto publikāciju un tajā minētos faktus vērtē kā satraucošus. Ministrs uzdevis kolēģiem Ekonomikas ministrijā izpētīt publikācijā minēto.

Vienlaikus ekonomikas ministrs norādīja, ka par akcīzes preču apriti Latvijā atbild Valsts ieņēmumu dienests (VID), tāpēc šis vairāk ir VID kompetences jautājums.

"Rakstā minētais raisa zināmu sašutumu," pauda Vitenbergs.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piebilda, ka patlaban nav vēl noteiktas sankcijas pret Krievijas naftu, tomēr "Bloomberg" publikācijā minētais norāda uz to, cik sankcijām jābūt precīzām.

"Ja Eiropa vienosies par Krievijas naftas embargo, tad jānosaka sankcijas pret katru naftas pilienu, lai tirgotājs nevarētu ar dažādiem piejaukumiem censties sankcijas apiet," teica premjers.

Medijs "Bloomberg" vēsta, ka Eiropas enerģētikas uzņēmumi meklē aplinku ceļus, lai saglabātu Krievijas jēlnaftas plūsmu, vienlaikus publiski atsakoties no sadarbības ar Krieviju.

Medijs ziņo, ka naftas tirgū ir parādījies "Latvijas maisījums" – jauna dīzeļdegviela, kas izskatās kā risinājums, lai piegādātu Krievijas produktu, kas sajaukts ar kaut ko citu. "Šajā gadījumā tirdzniecība notiek no Primorskas, Krievijas naftas eksporta pilsētas netālu no Sanktpēterburgas, uz Ventspili, Latvijas ostu, kurā ir liels naftas terminālis un kapacitāte. Ventspilī notiek sajaukšana," raksta "Bloomberg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!