Partijas "Jaunais laiks" līdera Einara Repšes rīcībā esošā informācija par Drošības policijas priekšnieka vietnieka Didža Šmitiņa iespējamo iesaisti kontrabandas darījumos, visticamāk, ir sagrozīta slepena operatīvā informācija.
Tās noplūdi pašlaik pārbauda Ģenerālprokuratūra un Satversmes aizsardzības birojs, ceturtdien Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju par amatpersonu iespējamo iesaisti kontrabandā informējis Šmitiņš, pastāstīja komisijas vadītājs Pēteris Salkazanovs.

Salkazanovs informēja, ka par notikušo ierosināta operatīvā lieta, tāpēc komisija nav varējusi saņemt informāciju par visiem apstākļiem, taču, "pēc visa spriežot, tā ir slepena informācija, kas sagrozītā veidā parādījusies Repšes rīcībā un publiskota".

SAB priekšnieka vietnieks Uldis Dzenītis apliecināja, ka birojs Ģenerālprokuratūras uzdevumā veic pārbaudi par iespējamo informācijas noplūdi, kuras gaitā iegūtos materiālus pēc tam vērtēs prokuratūra. "SAB nav pilnvarots šajā lietā pieņemt lēmumus," sacīja Dzenītis.

Viņš atturējās informēt par pārbaudes norisi un apstākļiem, kā arī nevēlējās prognozēt, kad to varētu pabeigt. Dzenītis tomēr atzina, ka SAB centīsies materiālu vākšanu paveikt iespējami ātri, ko varētu veicināt fakts, ka "iztaujājamo personu loks ir ierobežots un viņi visi atrodas tepat Latvijā".

Repše savukārt uzsvēra, ka viņam nav pieejas operatīvajai informācijai un jautājums varētu būt tikai par to, vai operatīvo iestāžu rīcībā esošā informācija ir līdzīga Repšes rīcībā esošajai informācijai.

Repše arī pauda savu sašutumu par to, ka "tiesībsargājošās iestādes tagad nodarbojas ar raganu medībām, noskaidrojot, kā viņu, iespējams, cītīgi glabātie noslēpumi nonākuši atklātībā, nevis mēģina noskaidrot lietas apstākļus".

Viņš norādīja, ka šāda rīcība liecina par specdienestu pakļautību un darbošanos savtīgās, nevis sabiedrības interesēs. "Tas tikai apliecina specdienestu vai to daļu saistību ar kontrabandu," sacīja Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!