Foto: F64

Latvijas Zinātnes padomes vadītājas amatam plānots virzīt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tehnoloģiju departamenta direktori Laumu Muižnieci, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais rīkojuma projekts.

IZM argumentē, ka Muižniecei ir pieredze darbā valsts pārvaldē, zināšanas zinātnes jomā un pieredze darbinieku vadīšanā, kā arī sadarbības, attīstības un iniciatīvas veidošanas prasmes. Attiecīgi, izvērtējot Muižnieces profesionālo pieredzi un kvalifikāciju, ministrija uzskata par lietderīgu viņas iecelšanu Latvijas Zinātnes padomes direktora amatā.

Potenciālā LZP vadītāja ir ieguvusi doktora grādu Tallinas Tehnoloģiju universitātē tehnoloģiju pārvaldībā. Viņai ir sešas starptautiski citējamas un ekspertu recenzētas zinātniskās publikācijas, kā arī viņa piedalījusies vairākos zinātniskajos projektos.

Savukārt kandidātes pieredzi projektu ieviešanā un uzraudzībā apliecina darbs ar LIAA Tehnoloģiju departamenta pārraudzībā esošo ES Struktūrfondu programmu kopējo projektu portfeli 49 miljonu eiro apmērā, vērtē IZM. Muižniece atbild par projektu "Tehnoloģiju pārneses programma", kā arī pasākumiem "Atbalsts IKT un netehnoloģiskām apmācībām, kā arī apmācībām, lai sekmētu investoru piesaisti" un "Inovāciju motivācijas programma".

Tāpat Muižnieces pieredzi darbā ar projektu izstrādi un īstenošanu apliecina arī darbs Latvijas Universitātē (LU) un citos projektos, piemēram, viņa ir izstrādājusi projektu "EuroNanoForum2015", kurā LU bija vadošais partneris, un kopā ar vadības grupu piedalījusies tā īstenošanā, uzsver IZM.

Kandidāte darbojusies LU Attīstības un plānošanas departamentā, sniedzot atbalstu LU darbiniekiem zinātnisko projektu sagatavošanā dažādās ES fondu un teritoriālās sadarbības, Norvēģijas finanšu instrumenta un citās programmās, kā arī atbalsta sniegšanu un iekšējo procedūru un normatīvo aktu izstrādi jautājumos, kas saistīti ar tehnoloģiju pārnesi un zinātnes komercializāciju.

IZM atzīmē, ka Valsts kontrole iepriekš bija sniegusi ziņojumu par nepilnībām līdzšinējā Latvijas Zinātnes padomes darbā, kas ir nekavējoši novēršamas. Attiecīgi pēc ministrijas domām, nekavējoties jānodrošina jauna iestādes vadītāja iecelšana amatā.

Iepriekš LZP direktors bija Edmunds Tamanis. Pērnā gada 30. novembrī viņš izbeidza valsts civildienesta attiecības, tādēļ LZP vadītāja amats no 1. decembri ir vakants.

Ministrijas skatījumā, konkursa izsludināšana uz vakanto amatu būtu laikietilpīgs process, tāpēc iecerēts izmantot ierēdņa pārcelšanu amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!