Krievijas Domes vicespīkers un Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis cer šogad apmeklēt Latviju, intervijā Latvijas laikrakstam "Vestji segodņa" apgalvo odiozais politiķis.
Žirinovskis intervijā atgādina, ka viņš pērn nav ielaists Latvijā, taču viņš to skaidro ar vizītes privāto raksturu - ierašanos uz televīzijas raidījuma "Balzāms dvēselei" jubilejas svinībām. "Ja es braukšu oficiālas delegācijas sastāvā uz kādiem ar NATO vai Eiropas Padomi saistītiem pasākumiem, Latvija nevarēs man atteikt vīzu," pauda pārliecību Krievijas Domes vicespīkers.

Žirinovskis apgalvo, ka ar cieņu izturas pret Latvijas tautu, vienlaikus vainojot Latviju krievu diskriminācijā. Viņš arī kritizē starptautisko sabiedrību, kas "piever acis uz krievvalodīgo diskrimināciju Latvijā. "Ne tikai Eiropa šādus dubultstandartus izmanto, bet arī amerikāņi. Nesen Maskavā pabija ASV Valsts sekretārs Kolins Pauels un sāka aizrādīt Krievijai par Čečeniju. To kas notiek Krievijā Pauela kungs pamana, bet to kas notiek Krievijai kaimiņos - Latvijā - viņās neredz. Tas tikai tāpēc, ka Latvija ieņem proamerikānisku pozīciju," sūrojās Žirinovskis.

Skandalozais politiķis intervijā arī uzmundrina izglītības reformas pretiniekus. "Tikai ar aktīvu rīcību var pastāvēt par savām tiesībām. Esmu priecīgs, ka krievu bērni to sapratuši un tagad piebeidz Latvijas valsts pretošanos. Es domāju, ka Latvijas skolnieki beigu beigās varēs panākt izmaiņas tajā izglītības likumā," saka Žirinovskis, piemetinot, ka pieprasījis Krievijas valdībai paskaidrojumus, ko tā darījusi, lai aizstāvētu Latvijas krievvalodīgos skolniekus.

"Lai Latvijas valdība beidzot izlemj, kas tai svarīgāks - nafta vai ņirgāšanās par skolniekiem," intervijā ir sašutis Žirinovskis, norādot, ka "Latvija pārkāpj visas saprāta robežas." Politiķis paziņo, ka Latvija var "kaut trīsreiz iestāties Eiropas Savienībā (ES) un NATO, bet bez Krievijas tai neiztikt. Robežu nepārbīdīsi. Un elektrību, naftu un gāzi no Briseles neatvedīs - ES pati ir atkarīga no Krievijas piegādēm."

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka pērn bijušais premjera biedrs Ainārs Šlesers paziņoja, ka lūgs iekšlietu ministram Mārim Gulbim izvērtēt iespēju atļaut Žirinovskim iebraukt valstī, bet Gulbis dienu vēlāk paziņoja, ka esot izvērtējis drošības iestāžu sniegto informāciju un uzskata, ka nav pamata mainīt iepriekš pieņemto lēmumu par aizliegumu. Izbrīnu par Šlesera pēkšņo paziņojumu pauda gan koalīcijas partneri, kad Šlesera partijas biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!