Foto: F64

SIA "Zītari LZ" nav tiesīga vienpusēji atteikties no līguma par pārtikas piegādi Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), jo tad NBS būs tiesības piemērot līgumsodu 1,1 miljona eiro apmērā, vēstulē Aizsardzības ministrijas un NBS vadībai pauž uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Laura Zeltiņa.

Zeltiņa uzsver, ka "Zītari LZ" nav pārkāpis likumu, kā arī neesot guvis nekādu labumu uz sabiedrības rēķina. NBS maksājumus par pārtikas piegādēm - nedaudz vairāk kā 0,2 miljonus eiro - esot saņēmuši pārtikas produktu piegādātāji, bet "Zītari LZ" pienākošos atlīdzību 3% apmērā no ikdienas pārtikas piegādēm, ko veido administrēšanas izmaksas, uzņēmums līdz šim neesot saņēmis.

"Tas nozīmē, ka līdz šim līguma izpildes ietvaros "Zītari LZ" ir bijuši tikai izdevumi, kas, ņemot vērā līguma izpildes sākšanas izmaksas, daudzas reizes pārsniedz šobrīd uzņēmumam pienākošos atlīdzību, kas ir aptuveni 6000 eiro," pausts vēstulē.

"Zītari LZ" esot gatavi konstruktīvam dialogam attiecībā uz līguma par loģistikas pakalpojuma par pārtikas piegādi NBS vajadzībām izpildes kārtību, tajā skaitā arī par tā izbeigšanu. Zeltiņa lūdz informēt, ja NBS vēlas likumā un līgumā noteiktajā kārtībā, abpusēji vienojoties, grozīt vai izbeigt līgumu, kā arī informēt viņu par kārtību, kādā šis darbs būtu organizējams.

Kā jau ziņots, Rojā reģistrētais uzņēmums "Zītari LZ" pērn decembrī ieguvis 220 miljonus eiro vērtu līgumu par pārtikas piegādi NBS vajadzībām turpmākos piecus gadus.

Ar SIA "Zītari LZ" līgums ir noslēgts par loģistikas sistēmas izveidi, kas apvieno virkni pārtikas ražotājus un citus komersantus, lai nodrošinātu pārtikas piegādi visām NBS vienībām visā Latvijas teritorijā. Saskaņā ar līgumu uzņēmumam pēc NBS pieprasījumiem būtu jānodrošina arī nepieciešamie pārtikas krājumi. Tāpat vienošanās paredz pienākumu uzņēmumam nodrošināt NBS nepieciešamās pārtikas ražošanu un piegādi kara gadījumā, iepriekš norādījusi AM.

AM par iepirkumu ir sākusi pārbaudes, kuru sākotnējie rezultāti liecinot par iespējamiem pārkāpumiem. Iepirkuma apstākļus izmeklē arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Šādos apstākļos amatpersonas publiski ir izteikušās, ka būtu apsveramas iespējas līgumu izbeigt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!