Latvijas Zivsaimnieku asociācija (LZA) tuvākajā laikā atjaunos ostu blokādes komitejas darbību, ja turpināsies darbs pie Latvijas - Lietuvas jūras robežlīguma virzīšanas atkārtotai skatīšanai Saeimā, informēja LZA prezidents Inārijs Voits.
Kā norādīja Voits, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume esot norādījis, ka Latvijas - Lietuvas jūras robežlīgums Saeimā varētu tikt apstiprināts līdz šā gada jūnijam, kas ir pretrunā ar iepriekš amatpersonu pausto solījumu zivsaimniekiem par līguma neratificēšanu, pirms netiks parakstīts sadarbības līgums par tiesībām zvejot strīdu teritorijā.

"Martā notika pēdējā tikšanās ar lietuviešiem par sadarbības līguma izstrādi. Aprīlī Lietuvas pusei vajadzēja aicināt Latvijas pārstāvjus uz darba sarunām par līguma izstrādi, taču tas nenotika," stāstīja Voits, norādot, ka lietuvieši kavē vai vispār nevēlas noslēgt līgumu.

Voits pieļāva, ka kopš pagājušā gada rudens, kad valdība pirmajā lasījumā apstiprināja robežlīgumu, patlaban varētu būt notikušas Latvijas un Lietuvas amatpersonu pārrunas, kuru rezultātā mainījusies Latvijas nostāja, bet par to nav informēti Latvijas zivsaimnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!