Lai cīnītos pret autovadītājiem, kas pārsniedz pieļauto ātrumu, brauc agresīvi un nelieto drošības jostas, būtu jāpalielina naudas sodi, uzskata Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš.
Otrdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" Zivtiņš atzina, ka patlaban naudas sodi ir par mazu, un turpmāk tos varētu būtiski palielināt, ja atļautais ātrums pārsniegts virs 30 kilometriem stundā. Tieši šāds ātrums ir bīstams dzīvībai.

Pēc Zivtiņa teiktā, galvenais tomēr nav sods, bet apziņa, ka no soda neizbēgs.

Pēc Ceļu policijas biroja priekšnieka domām, gājējiem par atstarotāju nelietošanu un iešanu pa ielas nepareizo pusi soda naudu palielināt nevajadzētu, jo 20 lati jau ir atbilstoša summa.

Zivtiņš atzina, ka gan Valsts policija, gan Ceļu policija strādā pie tā, lai uzlabotu situāciju saistībā ar bojā gājušajiem uz ceļa. "Šobrīd aktuālākā problēma ir vecāka gadagājuma cilvēki, jo, kā liecina statistika, cilvēki vecumā virs 50 gadiem visbiežāk cieš kā gājēji ceļu satiksmes negadījumos," sacīja Ceļu policijas biroja priekšnieks.

Savukārt kā risinājumu Rīgas sastrēgumiem Zivtiņš minēja iespēju ieviest iebraukšanas maksu Rīgā un kustības organizācijas izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!