Foto: DELFI
Valsts policija desmit gadu laikā iedzīvotājiem izdalījusi vairāk kā miljonu atstarotāju, taču, neskatoties uz to, joprojām ceļu satiksmes negadījumos cieš vai nāvējošas traumas gūst gājēji.

Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš pastāstīja, ka pēdējā laikā notikuši vairāki ļoti smagi negadījumi, kuros vainojama neuzmanība, ātrums vai pārgalvīga apdzīšana. Tāpat notriekti gājēji, kuri iet pa nepareizo ceļa pusi vai bez atstarotājiem.

"Pagājušais mēnesis bija drausmīgs, un arī šis mēnesis iesācies ne visai labi," atzina Zvitiņš.

Viņš uzsvēra, ka policija, protams, pastiprināti pievērš uzmanību satiksmes drošībai un pārkāpējiem, turklāt autovadītājiem vajadzētu būt uzmanīgākiem tieši šajā laikā, kad uz ceļi paliek slideni.

"Pie visiem klāt piestāvēt gan nevaram, tāpēc autovadītājiem vajadzētu būt uzmanīgiem it sevišķi šajā laikā, kad parādās pirmais ledutiņš uz asfalta," uzsvēra Zivtiņš.

Desmit gadu laikā policija izdalījusi vairāk kā miljons atstarotāju, taču daļa iedzīvotāju acīmredzot tos ieliek atvilknēs, nevis piesprauž pie apģērba vai somām. "Viņi kaut kur noguļ, atvilknēs, skapjos. Viņi jāņem ārā un jādod bērniem un cilvēkiem. Vajag ielikt kabatā un tikai piedomāt, jo satiksmes drošība ir personiskā drošība," uzsvēra Zivtiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!