Foto: DELFI
Tā ir ārpuskārtas situācija, kaut kas tāds sen nav bijis, komentējot nedēļas nogales traģisko situāciju ar ceļu satiksmes negadījumiem telekompānijas LNT raidījumā „900 sekundes” satraukts bija Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Policijas amatpersona atzina, ka nedēļas nogales statistika ir „diezgan bēdīga”, bez trim bojā gājušajiem traģiskajā avārijā Zemgalē, vēl ir veseli 23 cietušie – tā ir „ārpuskārtas situācija”, kas „lielā mērā saistīta ar neapdomīgu braukšanu”, autovadītājus kritizē Zivtiņš, piebilstot, ka par negadījumu Zemgalē uzsākts kriminālprocess.

 

Zivtiņš iesaka autovadītājiem padomāt savlaicīgi par ziemas riepu uzlikšanu, nevis gadīt likumā noteikto 1.decembri. Lai arī līdz šim šoruden vēl nav notikušas smagas avārijas tieši nepiemērotu vasaras riepu dēļ, taču jau pirmās automašīnas ar vasaras riepām noslīdējušas grāvjos, zināja teikt Zivtiņš.„Diezgan daudzi vēl brauc ar vasaras riepām,” LNT raidījumam atzina amatpersona.

 

40% smago satiksmes negadījumu notiek nepiemēroti izvēlēta vai pārsniegta braukšanas ātruma dēļ, tāpēc īpaši būtisks ir jautājums par jauno ātruma radaru uzstādīšanu. „21.novembrī visi radari sāks strādāt. Nekas neliecina, ka tie nestrādās ar pilnu jaudu no 21.novembra,” pārliecību pauda Zivtiņš. Radari tiks izvietoti, vadoties no statistikas par „melnajiem punktiem”, gājēju pāreju, skolu, bērnudārzu tuvumā, uz tiltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!