Zemkopības ministrijas budžets nākamgad samazināsies no 366 miljoniem līdz 321 miljonam latu, tostarp izdevumi nozares darbinieku atlīdzībām samazināti no 67 līdz 57 miljoniem latu, liecina nākamā gada budžeta projekts.

ES fondu pasākumu finansēšanai nākamgad paredzēti 192 miljoni latu, kas ir par 15 miljoniem latu mazāk par šī gada plāniem. Eiropas Savienības fondu finansējums lauku, lauksaimniecības un zivsaimniecības attīstībai nākamgad paredzēts 194 miljonu latu līmenī (šogad - 212 miljoni latu), Eiropas Savienības fondu pasākumu finansēšana - 192 miljonu latu līmenī (šogad - 208 miljoni latu).

 

image

Nākamgad plānots arī samazināt atbalstu biodegvielas ražotājiem par 4,11 miljoniem latu līdz 3,23 miljoniem.

Par 1,2 miljoniem latu (līdz 10,4 miljoniem latu) pieaugs finansējums pedagogu darba samaksai (lai palielinātu algas par 60 latiem) Latvijas Lauksaimniecības Universitātē. Tai pat laikā kopumā augstākas izglītības atbalstam Zemkopības ministrija nākamgad atvēlēs 12,34 miljonus latu, bet šogad šim mērķim bija paredzēti 18 miljoni latu.

Par 1,75 miljoniem latu samazināti izdevumi subsīdijām un dotācijām par 2008. gada valsts budžetā piešķirto finansējumu Meža attīstības fondam meža nozares atbalsta un attīstības veicināšanai, un kopumā valsts atbalstam meža nozarei nākamgad plānots piešķirt 1,99 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!