Foto: Shutterstock

Zemkopības ministrija (ZM) uzsākusi izvērtējumu par to, vai AS "Latvijas valsts meži" (LVM) ģeotelpiskās informācijas sistēmā nav publicējuši pārāk detalizētu Valsts zemes dienesta (VZD) kadastra karti, kurā atrodama niansēta informācija par valsts aizsardzības objektiem, informēja ZM pārstāve Dagnija Muceniece.

ZM pārstāve norādīja, ka sākotnējā izvērtējumā pārkāpumi nav konstatēti.

Kā ziņots, atbildīgās iestādes ir sākušas vērtēt, vai LVM nav publicējuši pārāk detalizētu VZD kadastra karti, kurā atrodama niansēta informācija par valsts aizsardzības objektiem, iepriekš vēstīja "ReTV". Augustā LVM publicējuši VZD kadastra karti un Augstas detalizācijas topogrāfisko informāciju. Šajā kartē katrs interesents varējis aplūkot, piemēram, kādas komunikācijas pienāk ikvienai mūsu valstī esošai celtnei, tai skaitā arī stratēģiski svarīgiem objektiem – militārām bāzēm, lidostai, cietumiem.

Pērn aprīlī Aizsardzības ministrija gan nosūtījusi vēstuli VZD, brīdinot par konkrētām lietām un objektiem, informāciju, par kuriem nebūtu vēlams publicēt. Taču dienests to neesot ņēmis vērā. Tieslietu ministrija, kuras pārraudzībā darbojas VZD, sākusi apstākļu skaidrošanu. Vienlaikus Tieslietu ministrija vērsusies Zemkopības ministrijā kā pie LVM kapitāla daļu turētājas, lai tā vērtētu uzņēmuma rīcību.

LVM uzsver, ka ģeotelpiskās informācijas sistēmā "LVM GEO" publicējusi kartes ar publiski pieejamiem datiem atbilstoši Valsts Zemes dienesta licencei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!