Foto: Kadrs no video
Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija pirmdien sāks apspriest izmeklēšanas komisijas galaziņojumu. Portāls "Delfi" piedāvā reportāžas un tiešraidi no sēdes norises.

Jānorāda, ka galaziņojuma projektā vērsta uzmanība uz vairākām nepilnībām, tostarp par nenormālu nosaukta situācija, ka jaunajam būvniecības regulējumam nepieciešama virkne uzlabojumu.

Nepilnības atklātas arī būvmateriālu tirgus uzraudzībā un iepirkumu jomā, kur zemākās cenas principa dēļ tiek izslēgta iespēja iegūt kvalitatīvu rezultātu. Tāpat tiek rosināts arī piešķirt pašvaldībām tiesības atteikt ēku būvniecību ētisku apsvērumu dēļ, liecina komisijas galaziņojuma projekts.

Komisijas vadītājs Ringolds Balodis (NSL) iepriekš portālam "Delfi" klāstīja, ka ar vienu sēdi projekta izskatīšana neaprobežosies - tam būs nepieciešamas vairākas sēdes. Paredzēts, ka katrā sēdē tiks izskatīts atsevišķu jautājumu bloks – uzlabojumi būvniecībā, gatavība ārkārtas situācijās un citi.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā tika izveidota 2014. gada 11.novembrī uz vienu gadu.

Komisijas secinājumi un cita informācija pieejama mājaslapā zolitude.saeima.lv.

Aprīļa vidū prokuratūra tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas lietā sāka kriminālvajāšanu un uzrādīja apsūdzības astoņām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!