Foto: AP/Scanpix

Zolitūdes traģēdijā bojā gājušās meitenes Elgas māte nolēmusi nedalīties ar atmiņu stāstu grāmatā "Neaizmirsti Zolitūdi" par traģēdijā bojā gājušajiem, jo grāmatas izdošanā finansiāli piedalījusies "Maxima", ceturtdien vēsta Latvijas Televīzija.

Bojā gājušās meitenes mamma uzskata, ka ""Maxima" ir tiešā cilvēku slepkava", jo tieši uzņēmums ir vainīgs pie tā, ka cilvēki netika evakuēti no veikala, līdz ar to viņai nav pieņemami, ka viņas meitas piemiņa tiktu finansēta no "Maxima" puses.

Biedrības "Zolitūde 21.11." vadītāja Regīna Ločmele-Luņova norādīja, ka grāmatas tehniskās izmaksas bijušas 20 000 eiro un ar cilvēku ziedojumiem nav pieticis. "Maxima" grāmatas izdošanai piešķīrusi ziedojumu 6000 eiro apmērā.

"Maxima" uzskatīja, ka naudas līdzekļu piešķiršana bija nepieciešama, norādīja uzņēmuma pārstāvis Jānis Beseris, piebilstot, ka "Maxima" nav publiski centusies norādīt, ka šādi līdzekļi tika piešķirti, un ka ar to uzņēmums nav lielījies. Beseris skaidroja, ka šajā piemiņas grāmatā būs atspoguļoti arī veikala darbinieku stāsti.

2013. gada 21. novembrī, iebrūkot lielveikalam "Maxima" Zolitūdē, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!