Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji pirmdien Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisijā informēja par bijušā Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces (Latvijas Attīstībai) radinieku ziedojumiem politiskajām partijām, taču deputāts Arturs Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienību) to nodēvēja par farsu.

Komisijas sēdē tika spriests gan par būvnieku ziedojumiem partijām, gan bijušā Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces atlūgumu un viņa sievas vadīto biedrību "Ascendum".

KNAB priekšnieka vietniece korupcijas novēršanas jautājumos Ilze Jurča klāstīja, ka Pūces darbībā pārkāpumi nav konstatēti.  

Ziedojums no Pūces radiniekiem politiskajai partijai bijis, bet tas nepārsniedza pieļaujamo apjomu un tika veikts atbilstoši atļautajai kārtībai, uzsvēra Jurča.  

"Tas ir farss, kas šobrīd notiek," KNAB atbildes par ziedojumiem komentēja Kaimiņš, uzsverot, ka jautājums ir par to, vai ziedojums vispār bijis.

Ja fiziska persona drīkst ziedot noteiktu summu, tad drīkst, teica Jurča.  Pēc tam starp Jurču un Kaimiņu izcēlās diezgan asu vārda apmaiņa ar savstarpējiem pārmetumiem:  „Es saprotu, ko jūs jautājat," saka Jurča, bet Kaimiņš pārvaicāja: „Tiešām saprotat?", norādot, ka Jurča daudz runā "par un ap".

Savukārt deputāts Kārlis Krēsliņš (NA) vēlāk pauda viedokli, ka KNAB izpildījis to uzdevumu, kas iestādei noteikts.

Diskusijas starp Jurču un Kaimiņu turpinājās arī pēc parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdes, novēroja portāls "Delfi".

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā tika izveidota šā gada 11.novembrī uz vienu gadu.
Zolitūdes traģēdijā, iebrūkot tirdzniecības centra "Maxima" jumtam Rīgā, Priedaines ielā 20, bojā gāja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!