Foto: Kadrs no video

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija pirmdien nolēma, ka komisijas sēdes tiks pārraidītas tiešraidē Saeimas mājaslapā un atļauta arī translācija portālā "Delfi".

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ringolds Balodis ("No sirds Latvijai") iepriekš atklāja, ka lūdzis Saeimas prezidiju nodrošināt komisijas sēžu video translāciju Saeimas mājaslapā, ņemot vērā plašo sabiedrības interesi par parlamentārās komisijas darbu.  Sēžu video translēšana veicinātu atklātību un vairotu uzticību parlamenta darbam, minēja Balodis.

Prezidijs apliecinājis, ka translāciju var nodrošināt, ja komisijas sēdes notiek Saeimas sarkanajā zālē. 

Ņemot vērā to, ka Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas rezultāti ir svarīgi visai sabiedrībai, tās atspoguļošana vērtējama kā sabiedriski nozīmīga, tāpēc arī portāls "Delfi" lūdzis iespēju translēt sēdes norisi. 

Pret videotiešraidi portālā "Delfi" iepriekš iebilda deputāts Arturs Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienība), kura ieskatā "tiešraidi nedrīkst nodrošināt nekāds komerciāls medijs", kas "pelna naudu ar reklāmu". Tikmēr deputāta video bloga mājaslapā traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas "procesa kartē", kur atrodami Kaimiņa ieteikumi komisijas darbībai, atklātība minēta kā viens no komisijas darbības plānošanas principiem.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā tika izveidota šā gada 11.novembrī uz vienu gadu.

Zolitūdes traģēdijā, iebrūkot tirdzniecības centra Maxima jumtam Rīgā, Priedaines ielā 20, bojā gāja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!