Foto: LETA

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija izveidojusi savu interneta vietni, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Mājaslapā zolitude.saeima.lv pieejami dokumenti, tostarp atbildīgo iestāžu atbildes vēstules uz komisijas deputātu jautājumiem, sēžu darba kārtība, kā arī protokoli un videoieraksti.

Tāpat tajā iespējams iepazīties ar informāciju par komisijai piesaistītajiem ekspertiem, kā arī ar vispārīgu informāciju par parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbu.

"Mūsu komisijas mājaslapa veidota, lai veicinātu atklātību un vairotu sabiedrības uzticību likumdevējam," uzsver komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL). Šī pirmā parlamentārās izmeklēšanas komisija Saeimā, kurai ir pašai sava interneta vietne.

Komisijas sēdes arī iespējams vērot  video tiešraidē.

Patlaban sava mājaslapa ir Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijai, kā arī Ilgtspējīgas attīstības komisijai.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā tika izveidota šā gada 11.novembrī uz vienu gadu.

Zolitūdes traģēdijā, iebrūkot tirdzniecības centra Maxima jumtam Rīgā, Priedaines ielā 20, bojā gāja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!