Foto: F64

Ņemot vērā, ka cietušo pārstāvis Aldis Gobzems iesniedzis blakus sūdzību saistībā ar prasību par vairāku uzņēmumu mantas apķīlāšanu, Rīgas apgabaltiesa nolēma Zolitūdes traģēdijas civillietu atlikt un nodod skatīšanai apelācijas instancē, pastāstīja tiesā.

Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas tiesneša palīdze Kristīne Vītola pastāstīja, ka Zolitūdes lieta tika atlikta, sakarā ar to, ka prasītāju pārstāvis iesniedza blakus sūdzību pārsūdzot lēmumu par prasības nodrošinājumu tajā daļā, kurā tas netika apmierināts, līdz ar to lieta šobrīd tiks nodota izskatīšanai apelācijas instancei un, kad tiks izskatīta blakus sūdzība un lieta saņemta atpakaļ tiks nozīmēts nākamās tiesas sēdes datums.

Iepriekš ziņots, ka tiesa nolēmusi daļēji apmierināt tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas civillietā Gobzema pieteikto lūgumu apķīlāt "Homburg Zolitude" un "Tineo" kustamo mantu.

Tiesneses Ilzes Ošiņas tiesvedībā ir triju pieteicēju - Edgara Čerņenoka, Valērijas Valentīnas Mizulas un Oksanas Vilsones - prasība.

Rīgas apgabaltiesa lietu ierosināja saistībā ar 142,3 miljonu eiro (100 miljonu latu) prasību pret uzņēmumiem "Maxima Latvija", "Re&Re", "Tineo", "Homburg Zolitude", "CMConsulting" un Rīgas domi saistībā ar traģēdiju Zolitūdē 2013.gada novembrī, kad, sabrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību veikalā zaudēja 54 cilvēki.

Vairāki cietušie nolēma atteikties no prasības pret "Re&Re", "Kubs", HND Grupu" un Rīgas domi.

Cietušie turpina uzturēt prasību pret "Maxima Latvija", uzņēmumiem "Homburg" un "Tineo". Prasītāji uzskata, ka tieši šie uzņēmumi ir atbildīgie saistībā ar notikušo.

Jau ziņots, ka 2. oktobrī tiesa apmierināja vairāku atbildētāju lūgumu par bijušo atbildētāju - Rīgas pilsētas pašvaldības, uzņēmuma "Re&Re", arhitektu firmas "Kubs" un kompānijas "HND Grupa" - pieaicināšanu lietā kā trešās personas.

Tiesas sēdē šo lūgumu pieteica lietā esošo atbildētāju - mazumtirgotāja "Maxima Latvija", uzņēmumu "Homburg" un "Tineo" - pārstāvji.

"Homburg Zolitude" piederēja sabrukušā "Maxima" veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir "Tineo", kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam "Maxima Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!