Foto: F64

Parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistībā ar Zolitūdes traģēdiju vadīs Ringolds Balodi, kurš 12.Saeimā ievēlēts no partijas "No sirds Latvijai" saraksta. Tā ceturtdien savā pirmajā sēdē lēma komisijas deputāti.

"Šodien lēmām vērsties pie ģenerālprokurora ar lūgumu turpmāk komisijas sēdēs piedalīties personīgi vai deleģēt savu pārstāvi. Tāpat deputāti nolēma uz izmeklēšanas komisijas sēdi aicināt Rīgas mēru Nilu Ušakovu un bijušo premjeru Valdi Dombrovski," informē Balodis.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru deputāti ievēlēja Regīnu Ločmeli-Luņovu (SC), bet par sekretāru – Intu Dālderi (V).

Komisijā strādās arī deputāti Arturs Kaimiņš (LRA), Kārlis Krēsliņš (VL–TB/LNNK), Aleksejs Loskutovs (V), Inguna Rībena (VL–TB/LNNK), Kārlis Seržants (ZZS), Inguna Sudraba (NSL), Mārtiņš Šics (LRA), Zenta Tretjaka (SC) un Juris Vectirāns (ZZS).

Komisija izveidota uz divpadsmit mēnešiem pēc 36 deputātu pieprasījuma.

Satversme noteic, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir tiesības atbilstoši tam noteiktajam uzdevumam uzaicināt un uzklausīt jebkuru personu, tajā skaitā arī privātpersonu, un, ja nepieciešams, pieaicinot lietpratējus, izdarīt revīzijas valdības, pašvaldību un privātajās iestādēs un uzņēmumos, ja privātās iestādes un uzņēmumi tieši vai netieši saņem valsts pabalstus, kredītus vai pasūtījumus vai piedalās valsts vai pašvaldību īpašuma privatizācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!