Foto: Saeimas administrācija
Zatlera Reformu partijas (ZRP) Saeimas frakcija pirmdienas vakarā vienbalsīgi nolēma Saeimas priekšsēdētāja amatam izvirzīt līdzšinējo Saeimas spīkeri Solvitu Āboltiņu ("Vienotība"), pastāstīja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Viņa gan atzina, ka pati Āboltiņa pagaidām nav informēt par šo lēmumu, un vēl nav zināms, vai viņa piekritīs šim piedāvājumam.

Tāpat ZRP frakcija par tās priekšsēdētāju ievēlēja partijas līderi, eksprezidentu Valdi Zatleru, bet viņa vietnieks būs Vjačeslavs Dombrovskis.

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis portālam "Delfi" atzina, ka "Vienotība", visticamāk, šim amatam arī virzīs Āboltiņu, jo pretējā gadījumā alternatīva būtu balsot par opozīcijas izvirzīto kandidātu Andreju Klementjevu. Taču, viņaprāt, Latvija vēl nav gatava tam, ka ārpus valdošās koalīcijas esoša politiska spēka pārstāvis ieņem šādu amatu.

Atgādinām, ka jaunievēlētā 11.Saeima savā pirmajā sēdē pirmdien nespēja ievēlēt Saeimas priekšsēdētāju, jo divos balsojumos deputāti izgāza izvirzīto kandidātu Zatleru. Nevienojoties par Saeimas spīkeri, Saeimas sēdēs izlsudināts pārtraukums līdz otrdienai.

Tā kā pirms nedēļas izveidotā "reformu un tiesiskuma" koalīcija Saeimas sēdes laikā nespēja vienoties par nākamo kandidātu, "Saskaņas centrs" izvirzīja parlamenta priekšsēdētāja amatam ilggadējo Saeimas prezidija locekli Andreju Klementjevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!