Foto: DELFI

No Zatlera Reformu partijas (ZRP) aizgājušais Saeimas neatkarīgais deputāts Klāvs Olšteins izplata nepatiesu informāciju par vairāku ZRP ministru partijas piederību, tā Olšteina izteikumus par ZRP portālam "Delfi" vērtēja partijas preses sekretāre Daiga Holma, nosakot, ka Olšteina "atmiņas zudums kļūst komisks".

Holma norāda, ka patiesībai neatbilst Olšteina intervijā ziņu aģentūrai LETA paustais, ka "tikai ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir iestājies ZRP, pārējie četri šīs partijas deleģētie ministri joprojām ir bezpartejiskie" un "ZRP ir norobežojušies ministri, ko šī partija ir deleģējusi darbam valdībā".

Holma norāda: divi ZRP ministri - iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs ir ZRP dibinātāji un partijas biedri. Savukārt ārlietu ministrs Rinkēvičs iestājās ZRP janvārī, par šo soli paziņojot preses konferencē par ministru paveikto 100 darba dienās.

"Gan vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, gan iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ir partijas dibināšanas kongresā ievēlēti par valdes locekļiem, ko Olšteins nebūtu varējis nepamanīt. Līdz ar to jau komisks kļūst Olšteina "atmiņas zudums"," saka ZRP preses sekretāre.

Viņa norāda arī, ka ZRP valdībā virzīja "piecus profesionālus ministrus, kas jau no pašiem partijas pirmsākumiem ir aktīvi strādājuši pie partijas programmas izveides un pašlaik ciešā sadarbībā ar ZRP īsteno vēlētājiem solītās reformas".

Jau vēstīts, ka Olšteins intervijā saka - skatoties uz ZRP reitinga samazinājumu no 20,8% 11.Saeimas vēlēšanu dienā līdz 3,6% šā gada martā, var teikt, ka Zatlers jau ir politiskā pagātne. Olšteins uzskata, ka ZRP ir jāmaina partijas vadītājs, ja viņi grib pretendēt uz panākumiem nākamajās pašvaldību un parlamenta vēlēšanās.

Tāpat Olšteins izteicies, ka no ZRP ir norobežojušies ministri, ko šī partija ir deleģējusi darbam valdībā. Tikai ārlietu ministrs Rinkēvičs, pēc Olšteina sacītā, ir iestājies ZRP, pārējie četri šīs partijas deleģētie ministri joprojām ir bezpartejiskie, sacīja no ZRP aizgājušais Olšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!