Foto: AFI
Zatlera Reformu partija (ZRP) pagaidām neatklāj kopš partijas dibināšanas aizgājušo biedru skaitu, taču pašlaik aptuveni 1200 biedru esot aktīvi, pastāstīja ZRP vadītājs Valdis Zatlers.

Kopumā atbilstoši ZRP datubāzei uzskaitīti aptuveni 2400 biedru, apmēram puse no viņiem ir aktīvi, iesaistoties nodaļu darbā un uzņemoties konkrētus pienākumus.

Zatlers informēja, ka ZRP pašlaik ir 17 nodaļu un 20 atbalsta grupu, to skaits gandrīz ik nedēļu pieaug. Partijas biedri izveidojuši apmēram desmit darba grupu, kas strādā ar dažādām tēmām, piemēram, sabiedrības saliedētības programmas īstenošanu.

Vidēji ik nedēļu ZRP uzņem piecus jaunus biedrus.

"Mēs interesējamies par cilvēku motivāciju [iestāties]. Viens no iemesliem tam ir tas, ka partija nav zaudējusi tos pamatprincipus jeb desmit baušļus, ar kuriem mēs sākām savu partiju būvēt. Nāk nevis pašlabuma meklētāji, bet cilvēki, kuri grib darboties saskaņā ar šiem principiem," paskaidroja Zatlers.

To, cik biedru no ZRP izstājušies, pašlaik vēl nevarot pateikt, tas varētu tikt paziņots kopsapulcē marta beigās vai kongresā augusta nogalē vai septembra sākumā.

"Mums arī vajadzīga patiesa statistika, nevis sagrozīti lielāki vai mazāki cipari," sacīja Zatlers.

Jau vēstīts, ka ZRP datubāzē uzskaitīti apmēram 2400 biedru, pašlaik partijā rit biedru izvērtēšanas process, atsijājot tos, kuri ZRP iestājušies, taču aktīvi nedarbojas. Tālākā nākotnē ZRP ir ambiciozs mērķis – līdz 12.Saeimas vēlēšanām 2014.gadā pulcēt līdz pat 5000 biedru. Tas izskaidrojams ar vēlmi stabilizēt objektīvu partijas viedokli, ko pārstāv liels biedru kopums, sarunā ar aģentūru BNS iepriekš pastāstīja ZRP izpilddirektors Ivo Valdovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!