Foto: LETA
Zatlera Reformu partijas (ZRP) Rīgas nodaļas bijušais vadītājs Renārs Putniņš no partijas izslēgts jau pirmdien, bet pagājušajā nedēļā ZRP valdes sēdē, kas sasaukta pēc piecu Rīgas nodaļas valdes locekļu ierosinājuma atstādināt viņu no nodaļas vadītāja amata, Putniņš atteicies risināt konfliktu ar pārējiem valdes locekļiem, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Portālam "Delfi" zināms, ka piektdienas vakarā pilnsapulci ieplānojušās ZRP Rīgas nodaļas valde šonedēļ izsūtījusi biedriem vēstuli, kurā skaidro, ka Putniņa iepriekš izplatītā informācija, tai skaitā portālā "Pietiek.com" publicētā vēstule, par nesaskaņām Rīgas nodaļas valdē, bijusi tendencioza un nepatiesa, taču pārējie nodaļas valdes locekļi līdz šim klusējuši, mēģinot konfliktu atrisināt partijas statūtos paredzētajā veidā.

Tā, piemēram, Putniņa vēstulē, ko 10.oktobrī publicēja "Pietiek.com", bijušais ZRP Rīgas nodaļas vadītājs biedriem rakstīja: "Tā vietā, lai visi ievēlētie valdes locekļi vienotos kopējam un efektīvam darbam, četru cilvēku grupa (Vija Tirzmale, Vilnis Ķirsis, Antra Purviņa un Roberts Dambergs) veic destruktīvas darbības un aizmuguriski maldina Rīgas nodaļas biedrus, izsludinot Rīgas nodaļas valdē neizrunātus, neapspriestus un nepieņemtus lēmumus."

Tagad Rīgas nodaļas valde skaidro, ka jau septembra beigās pieci tās locekļi iesniegumā ZRP valdei lūguši atstādināt Putniņu no nodaļas valdes vadītāja amata. Konflikts tiek skaidrots šādi: Putniņš neesot veicis savus tiešos pienākumus un apzināti kavējis nodaļas darbību. Starp viņam paustajiem pārmetumiem minēta Rīgas nodaļas nolikuma neizstrādāšana noteiktajā termiņā, savlaicīgi neizsludināta kopsapulce, kā arī nespēja organizēt komandas darbu priekšvēlēšanu laikā, tāpēc esot notikušas dažādas ar valdes vārdu saistītas aktivitātes, par kurām pārējie tās locekļi neesot zinājuši.

Putniņš savā vēstulē iepriekš apgalvojis: "Šī grupa man izteikusi nepārprotamu ultimātu (telefoniski), ka par katru cenu mani noņems no Rīgas nodaļas vadītāja vietas, kurā mani ir ievēlējuši Rīgas nodaļas biedri, lai par vadītāju kļūtu Vija Tirzmale."

Pagājušajā ceturtdienā ZRP valdes sēdē tika skatīts Rīgas nodaļas valdes iesniegums, un todien uzklausīts gan Putniņš, gan konfliktā iesaistīties valdes locekļi. Putniņš tika aicināts vienoties par sadarbību ar pārējiem valdes locekļiem, taču no šī aicinājuma atteicās.

Portāls "Delfi" todien arī novēroja, ka iekavējās ZRP valdes un frakcijas kopsēdes par valdības veidošanu sākums, jo valde sprieda par Rīgas nodaļu. Putniņš sanāksmes beigās strauji aiztraucās projām no partijas biroja, aizcirzdams durvis.

Šajā pirmdienā ZRP valde, nesaņēmusi no Putniņa piedāvājumus situācijas risinājumam, atkārtoti vērtēja viņa darbību, tagad tiek skaidrots Rīgas nodaļas biedriem. ZRP valde lēmusi Putniņu izslēgt no partijas, atstādinot arī no Rīgas nodaļas vadītāja amata, pamatojoties uz statūtos noteiktajiem punktiem, ka "biedrs neievēro vai pārkāpj Partijas statūtus, programmu, ētikas kodeksu vai Partijas institūcijās pieņemtu lēmumu" un ir nodarījis būtisku kaitējumu partijai.

Savukārt tagadējā Rīgas nodaļas valde sola biedriem pierādīt savas spējas organizēt un vadīt nodaļu un aicina aktuālos jautājumus apspriest nodaļas piektdienas pilnsapulcē.

Jau vēstīts, ka no ZRP izslēgtais Putniņš ceturtdien LTV raidījumam "Panorāma" apgalvoja, ka partijā trūkst demokrātijas, un prognozēja, ka drīz gaidāma biedru masveida aizplūšana no ZRP.

"Tas mūsu olimps partijā vienkārši nedzird apakšējos, līdz viņiem informācija neaiziet. Tās durvis vienmēr tiek aiztaisītas un tad tu tur klauvē kā nabaga radinieks, bet tevi absolūti nedzird. Un tad, kad tu uzraksti atklātu vēstuli, lai beidzot sadzird, tad viņi uzmet lūpu, apvainojas un pasaka, ka mēs ceļam neslavu, stāstot par reālo situāciju," klāstīja no partijas izslēgtais biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!