Foto: Facebook/SaskaņaOnline
Partijas "Saskaņa" Eiropas Parlamenta vēlēšanu deputāta kandidāta Grigorija Zubareva paziņojums sociālajā vietnē par "NATO spēku mierīgo iedzīvotāju apšaudi pie poligona Ādažos" nav noziedzīgs nodarījums, taču tas atbilst Krievijas centieniem izplatīt mītu par Latvijā izvietotajiem NATO spēkiem kā apdraudējumu vietējiem iedzīvotājiem, portālam "Delfi" norādīja Valsts drošības dienests (VDD).

VDD informē, ka minētajos izteikumos nesaskata noziedzīga nodarījuma pazīmes, par ko paredzēta atbildība Krimināllikumā. Vienlaikus VDD vērtējumā šādi izteikumi vērtējami negatīvi, un atbilst Krievijas centieniem izplatīt mītu par Latvijā izvietotajiem NATO sabiedroto spēkiem kā apdraudējumu vietējiem iedzīvotājiem.

Tāpat VDD vērtējumā minētās personas provokatīvo un pārspīlēto izteikumu mērķis ir pievērst sev uzmanību un iegūt pēc iespējas lielāku elektorāta atbalstu pirms maijā gaidāmajām EP vēlēšanām.

Sociālās vietnes "Facebook" "Saskaņa Online" oficiālajā kontā otrdien ievietots Zubareva paziņojums, kurā viņš kritizējis iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) rīkojumu no ceturtdienas slēgt Deglava tiltu Rīgā. Partijas Eiropas Parlamenta (EP) deputāta amata kandidāts pauda, ka satiksmes apgrūtinājumi, ko vairākos mikrorajonos radīs Deglava tilta slēgšana, saniknos gandrīz visus rīdziniekus. Savukārt rīdzinieku saniknošana ir naida sildīšana pret Rīgas domi.

"Uzsildīts naids ir EP vēlēšanu iznākuma ietekme. Kariņa blēņas ar nekustamo īpašumu, Pabrika acīmredzamā armijas politizēšana un NATO spēku mierīgo iedzīvotāju apšaude pie poligona Ādažos vēl ir sīkums. Bingo, valdošie kungi!" liecina sociālās vietnes partijas kontā publicētais paziņojums.

Zubareva paziņojumā nav minēts, kas tieši domāts ar "iedzīvotāju apšaudi pie Ādažu poligona". Visticamāk, tas domāts par gadījumu, kad Nacionālo bruņoto spēku (NBS) apmācību laikā izšauts lādiņš izraisīja ugunsgrēku privātpersonas meža izcirtumā ārpus poligona.

LTV raidījums "Panorāma" ziņoja, ka pagājušajā piektdienā Ādažu novadā, privātā teritorijā, aptuveni 150 metru attālumā no dzīvojamajām mājām, sprādzis militāro apmācību laikā raidīts prettanku lādiņš. Negadījumā neviens nav cietis, bet aptuveni 600 kvadrātmetru platībā izdedzis izcirtums.

NBS skaidroja, ka lādiņš izšauts apmācību laikā un par notikušo uzsākta dienesta izmeklēšana. Uzreiz pēc notikušā NBS sazinājušies ar izdegušās teritorijas īpašnieku un zaudējumus viņam pilnībā atlīdzinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!