Foto: AFI
Valsts prezidenta vēstures un mazākumtautību padomnieks Antonijs Zunda, kurš savu līdzšinējo amatu pametīs 28.jūnijā, kā profesors turpinās darbu Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē.

Zunda atteicās komentēt iemeslus, kādēļ tika pārtrauktas darba attiecības ar Valsts prezidenta kanceleju.

Zunda, ja tam būs atbalsts, ir gatavs turpināt darbu kopīgajā Latvijas un Krievijas vēsturnieku komisijā.

Jau ziņots, ka darbs kancelejā ar Zundu pārtraukts "pēc pušu vienošanās". Viņa darba vieta tiks likvidēta, iepriekš sacīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Zunda par toreizējās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas padomnieku vēstures jautājumos tika iecelts 2000.gada novembrī. Vēlāk viņš darbu turpināja arī pie prezidenta Valda Zatlera.

Izmaiņas Valsts prezidenta Andra Bērziņa kancelejā sākās, kad šā gada 6.februārī darbu pameta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols. Viņa pienākumus no 18.jūnija sāks pildīt banku jomā strādājošais Aleksandrs Bimbirulis. Tāpat Bērziņa ārlietu padomnieku Andri Pelšu 25.jūnijā amatā nomainīs bijušais Latvijas vēstnieks Kanādā Marģers Krams.

Darbu kancelejā gatavojas pārtraukt arī ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle, taču vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu vēl nav parakstīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!