Latvijas Sociāldemokrātiskā labklājības partija (LSDLP), kas tikai rudenī tika pie šā nosaukuma, ceturtdien nolēmusi atkal mainīt nosaukumu un turpmāk saukties Latvijas sociāldemokrātiskā partija "Jaunais spēks", informēja partijas preses dienesta pārstāve Elvīra Lisovska.
Partija nolēmusi mainīt nosaukumu, jo pašreizējais nosaukums esot grūti izrunājams, turklāt vārdu savienojums "jaunais spēks" precīzāk atspoguļojot partijas darbības būtību priekšvēlēšanu kampaņā un esot vieglāk iegaumējams.

Partija arī uzskata, ka pašreiz vārdam "labklājība" sabiedrībā ir negatīva nozīme. "Labklājības ministrija ar savu darbību pilnīgi diskreditēja vārda "labklājība" nozīmi sabiedrības priekšā. Netiek pilnā mēra attīstīta sociālā sfēra un veselības aizsardzība. Tādēļ ir pieņemts lēmums mainīt partijas nosaukumu, lai mūsu darbība neasociējas ar ministrijas ierēdņiem," teikts partijas paziņojumā. Jauno nosaukumu partija grasās reģistrēt nākamnedēļ.

Partija sākusi sarunas ar citām politiskām un sabiedriskām organizācijām par iespējamu apvienošanos. Jāatgādina, ka Žuravļova vadītā Labklājības partija rudenī pārdēvēta par LSDLP.

Žuravļovs savas partijas vēlmi saukties līdzīgi Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai iepriekš skaidroja ar vēlēšanos pārstāvēt krieviski runājošos sociāldemokrātus, bet līdzīgu nostāju paudusi arī Latvijas krievu partija.

Jau ziņots, ka lēmumu par nosaukuma maiņu partija pieņēma 2001.gada 4.jūlijā notikušajā 3.kongresā. Tomēr tieslietu ministre uzreiz šīs izmaiņas nereģistrēja. Partija 11.marta pašvaldību vēlēšanās Rīgas domē ieguva divas vietas. Saeimā tā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!