Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem no vakardienas liegta pieeja Rīgas domes e-portfelim, kurā apskatāmi pašvaldības lēmumi un to projekti.
Kā aģentūrai LETA skaidroja Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra (ITC) sabiedrisko attiecību konsultants Gunārs Klēģers, ITC ir tikai tehniskais izpildītājs un pilda domes lēmumus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) sola tuvākajā laika noskaidrot iemeslus kāpēc plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem vairs nav piekļuves e-portfelim.

Aksenoks aģentūrai LETA teica, ka viņš netika informēts par šādu soli.

Viņš pauda pārliecību, ka masu medijiem ir jābūt brīvai pieejai komiteju un domes sēžu materiāliem.

Savukārt Rīgas domes ITC izplatītajā paziņojumā teikts, ka “pieeja Rīgas domes informācijai masu medijiem nekad nav un netiks liegta”.

ITC skaidro, ka drošības politikas ieviešanas sākumposma periodā Rīgas domē tiek pārformētas individuālās piekļuves e-portfelim. Lai piekļūtu šai informācijai, žurnālistiem jāgriežas Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā, kura ir informēta par procedūru, kas jāievēro šīs informācijas izsniegšanā.

Sistēmai e-portfelis tiek piemēroti noteikti drošības standarti, kas nosaka stingrākus piekļuves noteikumus, jo deputātiem pieejamie sēžu materiāli satur fizisko personu datus un informāciju par personas materiālo un ģimenes stāvokli, piemēram, jautājumos par pabalstu piešķiršanu un dzīvokļa jautājumu risināšanu, kā arī informāciju par nodokļiem, kas saskaņā ar likumu „Par nodokļiem un nodevām” nav izpaužami trešajām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!