Foto: LETA

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valdes priekšsēdētāja amatā piektdien ievēlēta Latvijas Televīzijas raidījuma "Kas notiek Latvijā?" redaktore Zane Mače.

LŽA biedru kopsapulcē ievēlēta jauna valde, kurā darbosies Sanita Jemberga, Arta Ģiga, Ivo Leitāns, Pēteris Zirnis, Zane Mače, Renāte Lazdiņa un Filips Lastovskis. Jaunā valde faktiski palikusi teju nemainīgā sastāvā, jo tās sastāvā mainījies tikai viens loceklis – Annas Platpīres vietā valdē ievēlēts Lastovskis.

Par valdes priekšsēdētāju biedri ievēlēja Mači, amatā nomainot Platpīri.

LŽA Izcilības balvas komisijā ievēlēti Marta Cerava, Ingūna Johansone, Inga Spriņģe, Inga Gorbunova un Arnis Krauze.

Savukārt LŽA Ētikas komisijā strādās Vita Dreijere, Jānis Buholcs, Evita Puriņa, Anna Platpīre, Aidis Tomsons, Kārlis Dagilis un Anastasija Tetarenko-Supe.

Tikmēr par asociācijas revidentu atkārtoti ievēlēta Madara Fridrihsone.

LŽA darbības galvenie mērķi ir uzlabot žurnālistu profesionālo vidi, aizstāvēt vārda un preses brīvību, veicināt diskusiju par profesionālajām un ētikas problēmām, aizstāvēt žurnālistu profesionālās, ekonomiskās un sociālās tiesības, uzlabot un attīstīt masu mediju likumdošanu, sekmēt un rūpēties par biedru profesionālo apmācību un izaugsmi, rūpēties par žurnālistu mūžizglītību. LŽA ir 130 biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!