Foto: LETA
Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) piektdien biedru kopsapulcē ievēlējusi jaunu valdi, informēja asociācijā.

LŽA valdes priekšsēdētājas amatā Andu Rožukalni nomainīs Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" vadītāja Sanita Jemberga.

Asociācijas valdē darbosies arī Latvijas Televīzijas (LTV) kultūras raidījumu satura redaktore Gunta Sloga, TV3 raidījuma "Nekā personīga" producente Arta Ģiga, Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente Madara Fridrihsone, Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzējs Rolands Tjarve, TV3 ziņu vadītājs un žurnālists Arnis Krauze, kā arī radio "Pieci.lv" galvenā redaktore un žurnāliste Anna Platpīre.

Asociācijas revidenta amatā atkārtoti ievēlēts žurnālists Guntis Rozenbergs.

Apstiprināts arī jauns Ētikas komisijas sastāvs. Tajā darbosies Vidzemes Augstskolas lektors komunikāciju pētnieks Jānis Juzefovičs, žurnāliste Baiba Strautmane, LU SZF Sociālo un politisko pētījumu institūta vadošā pētniece Skaidrīte Lasmane, Latvijas Radio žurnālists un raidījumu vadītājs Aidis Tomsons, LU Juridiskās fakultātes Starptautisko un Eiropas tiesību zinātņu katedras vadītājs Artūrs Kučs, Latvijas Radio valdes locekle programmas attīstības jautājumos Sigita Kirilka, kā arī Krauze.

Savukārt LŽA "Izcilības balvas" žūrijā turpmāk būs LU SZF Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēja Vikija Valdmane-Rozenberga, Latvijas Radio ziņu producente Dace Krejere, "Ir.lv" redaktore Māra Miķelsone, laikraksta "Bauskas Dzīve" valdes priekšsēdētāja Anita Rozentāle, kā arī Rožukalne.

LŽA dibināta 2010.gada 24.novembrī, par tās pirmo valdes priekšsēdētāju kļuva Rožukalne. No 2011.gada rudens līdz 2013.gada pavasarim LŽA valdi vadīja "Re:Baltica" toreizējā vadītāja Inga Spriņģe. Pēc tam Spriņģi LŽA valdes priekšsēdētājas amatā atkal nomainīja Rožukalne.

Asociācijas mērķi ir aizstāvēt vārda un preses brīvību, uzlabot žurnālistu profesionālās darbības vidi, veicināt diskusiju par profesionālajām un ētikas problēmām, aizstāvēt žurnālistu tiesības, uzlabot un attīstīt masu mediju likumdošanu, sekmēt biedru profesionālo apmācību un žurnālistu mūžizglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!