Foto: stock.xchng

Pazīstams bērnu ķirurgs Juris Šveklis, kurš strādā gan Bērnu slimnīcā, gan pieņem Veselības centrā 4, gan vēl arī Rīgas 1. slimnīcā, līdzās saviem ārsta pienākumiem par nelielu samaksu izraksta arī psihotropu vielu receptes, par ko draud kriminālatbildība, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Žurnālistu īstenotajā eksperimentā ārsts Šveklis kādam nepazīstamam cilvēkam, nemaz neiztaujājot, kas viņam kaiš, izrakstījis psihotropo vielu "Xanax" recepti, pieņemot par to 15 eiro samaksu, ziņo raidījums.

Ārsta uzticība panākta ar speciālu paroli, vārdu "Sandija", ko zina recepšu pircēji un kas tiek izmantota šādos nelikumīgos darījumos.

Raidījuma rīcībā ir informācija, ka ārsts šādi rīkojies regulāri un ilgāk nekā gadu.

"Xanax" ir psihotropā viela, domāta stresa noņemšanai, kuras aprite tiek stingri regulēta, jo zāles izraisa atkarību. "Xanax" recepte ir rozā, nevis zilā krāsā, kas arī norāda uz stingro kārtību.

Par šāda veida darbību ir paredzēta kriminālatbildība un kā maksimālais sods noteikts brīvības atņemšana uz trim gadiem, atzīmē raidījums.

Pats ārsts pēc eksperimenta noliedza, ka jebkad būtu tā darījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!