Foto: F64

Žurnāls "Ieva" pārmet partijas "Saskaņa" Valsts prezidenta amata kandidātam Pēterim Sproģim negodprātīgu rīcību, sniedzot interviju žurnālam, liecina medija paziņojums sociālajā tīklā "Facebook".

"Ievas" žurnāliste Sproģi uzrunājusi intervijai, "jo viņš nule kā Latvijas Baptistu draudžu savienībai bija pavēstījis, ka vairs nekandidēs uz bīskapa amatu, kas tad arī bija iemesls sarunai", skaidro medijs. Sarunas laikā Sproģis žurnālam norādījis, ka nezina, ko darīs tālāk.

"Paziņojums, ka partija Saskaņa ir Pēteri Sproģi izvirzījusi Valsts prezidenta amatam, mums, tāpat kā droši vien daudziem no jums, nāca kā zibens no skaidrām debesīm. Turklāt tas notika brīdī, kad žurnāls "Ieva" ar Pētera Sproģa interviju vēl bija tirdzniecībā," savu sašutumu neslēpj redakcija.

Medija ieskatā Sproģis ir maldinājis "Ievu" jau pašā sākumā, kā rezultātā "pret savu gribu" žurnāls publicējis materiālu, kas "vēlāko notikumu kontekstā izskatās pēc priekšvēlēšanu reklāmas".

Savā ierakstā žurnāls "Ieva" atvainojas saviem lasītājiem, uzsverot, ka "tā tam nevajadzēja notikt".

"Uzskatām, ka Pēteris Sproģis un partija "Saskaņa" ir izmantojuši Latvijā visvairāk lasīto žurnālu savu mērķu sasniegšanai, un informēsim par šo situāciju Korupcijas apkarošanas un novēršanas biroju. Žurnāls "Ieva" savā darbībā arī turpmāk ievēros principu, ka netiek publicēta slēpta komerciāla vai politiska reklāma," rakstīts medija paziņojumā.

Vēstīts, ka partijas "Saskaņa" dome kā savu Valsts prezidenta amata kandidātu apstiprinājusi līdzšinējo Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskapu Sproģi.

"Saskaņas" Valsts prezidenta amata kandidāts Sproģis Latvijas Baptistu draudžu savienības (LBDS) bīskapa amatu ieņēma 12 gadus līdz šī gada maijam. LBDS kongresā viņam tika piešķirts bīskapa "emeritus" statuss. Par bīskapu kongress ievēlēja mācītāju Kasparu Šternu.

2008. gadā Sproģis nodibināja Baltijas Pastorālo institūtu un kļuva par tā direktoru. Viņš studējis LBDS Teoloģiskajā seminārā un ieguvis praktiskās teoloģijas maģistra grādu Palmera Teoloģiskajā seminārā ASV, liecina institūtā publicētā informācija.

No 1999.-2006. gadam Sproģis kalpojis kā mācītājs Rīgas Mateja baptistu draudzē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!