Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) vadošajos amatos strādā cilvēki, kuriem ir pamatīga parādu nasta un kuri savu darbu birojā apvieno ar haltūrām, ceturtdien raksta žurnāls "Ir".

Žurnāls vēstī, ka augsta randa KNAB amatpersona – biroja iekšējās drošības nodaļas vadītājs un KNAB priekšnieka vietnieks korupcijas apkarošanas jautājumos – Jānis Roze ārpus sava darba laika birojā piepelnās, strādājot par instruktoru.

Pagājušā gada pavasarī pēc KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka uzaicinājuma Roze pametis darbu Drošības policijā. Roze kļuvis par iekšējās drošības nodalās vadītāju, kura viens no darba pienākumiem ir dienesta pārbaudes par darbinieku iespējamiem pārkāpumiem. Iepriekšējā nodaļas vadītāja Sanita Zandersone-Reisa nesaskaņu dēļ no darba aizgājusi, vēstī laikraksts.

Savukārt kopš februāra Roze pilda arī Streļčenoka vietnieka pienākumus korupcijas apkarošanas jautājumos – iepriekš šajā amatā bija Juta Strīķe.

Kā vēstī žurnāls, Roze par instruktoru autoskolās “Cresco” un “Baltik Pūcēns” strādā rītos, vakaros un brīvdienās. Savukārt otrdienu un ceturtdienu vakaros viņš pasniedz teoriju autoskolas “Vanags” filiālē Baldonē. Pats Roze žurnālam situāciju nav komentējis, savukārt “Ir” rīcībā esošā neoficiālā informācija liecinot, ka Rozem ir lielas parādsaistības. To apmērus nav atklājusi arī KNAB preses sekretāre.

Līdzīga situācija ar haltūrām ir arī Juridiskās un personālvadības nodaļas jaunajai vadītājai Ievai Otomerei. 2013.gadā no šī amata Streļčenoks atbrīvoja Ilzi Dravenieci, vēlāk konkursā bez rezultāta meklējot jaunu vadītāju. Februārī Streļčenoks šim amatam izraudzījies Otomeri.

Žurnāls raksta, ka Otomerei ir 187 387 eiro lielas parādsaistības, kas gandrīz piecu gadu laikā sarukušas vien par 13,5 tūkstošiem eiro.

Otomere trešdienās kādā ēkā Stabu ielā, Rīgā, stāstot par slaida auguma noslēpumiem, piepelnās klubā “Figūras draugi”, atklāj žurnāls “Ir”. “Otomere stāsta, ka ar konsultēšanu nodarbojas jau divus gadus. Uzņēmums viņai nepieder, bet gan citai nodarbību vadītājai, kas norādīta mājaslapā,” raksta žurnāls.

Vienlaikus KNAB vadība žurnālam norādījusi, ka amatu savienošanā neko nosodāmu vai nepieļaujamu nesaskata. Streļčenoks uz jautājumiem atbildēt neesot atradis laiku, bet klātienē žurnāla izpētīto komentējusi viņa vietniece Ilze Jurča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!