Foto: LETA

Zāļu valsts aģentūras direktore Inguna Adoviča amatpersonas deklarācijā par 2014.gadu ir uzrādījusi 98 499 eiro uzkrājumus, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā informācija.

Uzkrājumi ir izveidoti gan skaidrā naudā, gan arī banku kontos. Lielākie uzkrājumi ir banku kontos - 92 293 eiro apmērā, bet pārējā summa - skaidrā naudā.

Ierēdnes vienīgie ienākumi pagājušajā gadā bija par ZVA vadīšanu - 34 842 eiro.

Adoviča deklarācijā norādījusi, ka viņas īpašumā ir zeme Rojas novadā, kā arī finanšu instrumenti 816 eiro vērtībā.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) nolēmis nepagarināt darba līgumu ar ZVA direktori Ingunu Adoviču. Viņai darba attiecības beigsies novembrī.

Belēvičs Adovičai pārmeta gan to, ka viņa ar savu rīcību ir panākusi, ka Latvijā ir ļoti dārgas zāles, kā arī zīdaiņi tiek ārstēti ar pieaugušajiem domātām zālēm, proti, zāļu reģistrēšanas cenrādis ir tik augsts, kas liekot noteikt arī augstas cenas.

Pēc ministra domām, Adoviča savas darbības laikā ir realizējusi tādu politiku, no kā ieguvēji ir zāļu ražotāji, bet viņas darbība nav nākusi par labu sabiedrības veselībai. Latvijā esot nesamērīgi dārga maksa par medikamentu reģistrāciju, kā rezultātā zāles nav lētas.

Tāpat viņai tiek pārmests, ka Latvijā tiek reģistrēti mazi zāļu iepakojumi, kas neatbilst konkrētiem ārstēšanas kursiem. Savukārt tas ir novedis pie hronisko pacientu skaita palielināšanās, jo ārstu izrakstītās zāles ir dārgas mazos iepakojumos, tāpēc pacienti nereti neiziet visu ārstniecības kursu. Kā piemēru viņš minēja C hepatīta slimniekus, kuru skaits ir palielinājies, jo viņi nevar apmaksāt pilnu ārstēšanās kursu.

Belēvičam jau esot padomā, kas varētu stāties Adovičas vietā, taču viņš izvairījās nosaukt šo personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!