Latvijas un Zviedrijas aizsardzības ministri Ģirts Valdis Kristovskis un Leni Bjerklunde (Leni Björklund) pirmdien Rīgā pārrunājot abu valstu sadarbības perspektīvas aizsardzības jomā, apsprieduši arī iespēju zviedru militārajā rūpniecībā izmantot Latvijas zinātnes sasniegumus.
Kristovskis pēc tikšanās ar Zviedrijas kolēģi žurnālistus informēja, ka rudenī Rīgā paredzēts seminārs, kurā Latvijas zinātnieki tiksies ar Zviedrijas militārajiem rūpniekiem un stāstīs par pēdējā laikā sasniegumiem militārajā jomā.

Kristovskis Latvijas un Zviedrijas aizsardzības sistēmu sadarbībai, kas veiksmīgi attīstījusies pēdējo 12 gadu laikā, paredzēja lielas attīstības perspektīvas arī nākotnē, par vēl vienu no plānotajiem sadarbības virzieniem minot kaimiņvalsts gatavību palīdzēt Latvijai pretgaisa aizsardzības sistēmas izveidē.

Arī Bjerklunde atzina, ka Zviedrija savos drošības politikas meklējumos Baltijas jūras reģionā augstu vērtē Latvijas atsaucību sadarbībai ar viņas valsti militārajā un aizsardzības jomā. Zviedrijas aizsardzības ministre atzina, ka, kaut arī Zviedrija ir politiski un militāri neitrāla valsts, tomēr augstu vērtē Latvijas virzību uz NATO. Viņa apliecināja, ka Latvijas virzība uz aliansi nekādā gadījumā nekavēs abu valstu aizsardzības struktūru sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!