Zviedrijas amatpersonas un uzņēmēji pēdējā laikā pauduši kritisku attieksmi pret Latviju, kas izveidojusies pēc skandāla ar zviedru uzņēmēju sagriezto kuģi un Latvijas zaudēto tiesas prāvu. Svētdien Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" korespondente ziņoja, ka kritika Zviedrijā pausta ne tikai nesen publiskotā pētījumā, kurā savu viedokli pauduši uzņēmēji, bet skaļus vārdus paudušas arī Zviedrijas amatpersonas.
Zviedrijas uzņēmēji pētījumā atzinuši, ka Latvijā uzņēmējiem ir grūti uzvarēt tiesas prāvas, ja vien paši uzņēmēji nemaksā kukuļus tiesai. Pausta arī kritika par likumu biežo maiņu, kas gan esot retāka kā Krievijā.

Savukārt Zviedrijas ārējās tirdzniecības ministrs paziņojis, ka centīsies skandalozo kuģa lietu pacelt Eiropas Savienības (ES) līmenī, jo no Latvijas kā ES kandidātvalsts var pieprasīt, lai tā respektē starptautisko tiesu lēmumus.

Daudzas amatpersonas paudušas kritiskas piebildes, ka Latvija nav vēlējusies atrisināt kuģa lietu laikā, kad vēl bija to iespējams izdarīt - pirms sešiem gadiem. Šobrīd valsts sākusi "rībināt bungas, kad kauja jau beigusies," ziņoja LTV no Stokholmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!