Zviedrijas finanšu ministrs Anderss Borgs trešdien paziņoja, ka Ziemeļvalstis sadarbībā ar citām Baltijas jūras reģiona valstīm pievienosies Starptautiskajam Valūtas fondam (SFV) un Eiropas Savienībai (ES), lai sniegtu palīdzību Latvijai.
"Ieguldījumu sniegs visas Ziemeļvalstis. Mūsuprāt, tas būs īsi pirms Ziemassvētkiem," pēc tikšanās ar Latvijas finanšu ministru Ati Slakteri žurnālistiem sacīja Borgs.


Vēlāk sarunā ar aģentūru "Reuters" viņš piebilda: "Mums ir sadarbība starp Ziemeļvalstīm un Baltijas [reģionu] šajā SVF sektorā, un mēs uzskatām, ka mums šajā lokā jāizrāda papildu solidaritāte."


Tomēr Borgs atteicās nosaukt konkrētu summu, uz kādu Latvija varētu cerēt.


Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktore Diāna Bērziņa informēja, ka Slakteris šorīt Stokholmā ticies ar Ziemeļvalstu un Baltijas valstu finanšu ministriem.


Tikšanās laikā tika prezentēta otrdien valdībā apstiprinātā Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programma, kā arī tās ietvaros paredzētie grozījumi valsts budžetā 2009. gadam.


"Sanāksmes dalībnieki atzinīgi novērtēja tos tautsaimniecības stabilizēšanas pasākumus, kas ietverti Latvijas plānā. Pēdējo dienu laikā Skandināvijas valstis ir uzsākušas intensīvu dialogu ar Latviju par iespēju iesaistīties finanšu atbalsta sniegšanā kopā ar Eiropas Komisiju un SVF. Iespējams, ka Zviedrija būs Ziemeļvalstu finanšu atbalsta koordinators," pēc sanāksmes sacījis Slakteris.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!