Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa paziņojums ir mainījis situāciju un arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) plāno piedāvāt savu Ministru prezidenta kandidātu, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka, ja visas partijas Vējoņa pausto uzskatu saprot tāpat kā politiķis, tad sagaidāms, ka arī pārējie Saeimā pārstāvētie politiskie spēki izvirzīs savus kandidātus. Pēc tam Vējoņa rokās būs pieņemt lēmumu, kuru no nosauktajiem pretendentiem oficiāli izvirzīt kā Ministru prezidenta amata kandidātu.

Taujāts, vai viņš uzskata, ka "Vienotībai" joprojām ir iniciatīvas tiesības valdības veidošanā, Brigmanis atbildēja, ka Valsts prezidents ar savu pausto nostāju ir nolīdzinājis situāciju starp partijām.

Kā ziņots, Vējonis, šodien pabeidzot pirmo sarunu kārtu ar partijām par jaunas valdības veidošanu, nosauca virkni darbu, kuriem būtu jābūt jaunās valdības prioritātēm, bet nenosauca nedz premjera amata kandidātu, nedz deva mājienu, kurai no partijām būtu jāuzņemas valdības veidošana.

Sarunās ar partijām pārliecinošs atbalsts kādam noteiktam koalīcijas modelim vai Ministru prezidenta kandidātam nav izveidojies, sacīja Vējonis un aicināja partijas ne vēlāk kā līdz šī gada beigām piedāvāt konkrētus premjera amata kandidātus un iespējamos koalīcijas modeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!