Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde pirmdien nolēmusi atbalstīt veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) iniciatīvu turpmāk neizmantot ārpkalpojumu neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanai Rīgā, portālu "Delfi"  informēja partijas pārstāvji.

Tādējādi ZZS ieskatā ātrās palīdzības transports Rīgā jānodrošina valstij.

Ministrs jau ir uzsācis pasākumus, lai pēc iespējas ātrāk izsludinātu konkursu par 40 jaunu ātrās palīdzības automašīnu iegādi, izmantojot līzinga pakalpojumus, vēsta ZZS.

Diskusijas par to, kā turpmāk nodrošināt operatīvo medicīnisko transportu Rīgai, sākas pēc Valsts kontroles starpziņojuma. Ņemot vērā Valsts kontroles Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) veiktās revīzijas starpziņojumu, Belēvičs secinājis, ka valstij pašai būtu daudz izdevīgāk nodarboties ar neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta pakalpojumu sniegšanu Rīgā, tāpat kā NMPD to dara pārējā valsts teritorijā.

Iepriekš Belēvičs aicināja valdību pārtraukt ārpakalpojuma izmantošanu un iegādāties operatīvo medicīnisko transportu Rīgai līzingā, taču tas neguva valdības vairākuma atbalstu.

Jautājumu par neatliekamās palīdzības transporta nodrošinājumu Rīgā ZZS plānot aktualizēt arī pirmdienas valdības sadarbības padomes sēdē.

Šā gada augustā valdība atļāva NMPD slēgt pakalpojuma līgumu uz septiņiem gadiem operatīvā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšanai NMPD Rīgas reģionālajam centram, uzņemoties ilgtermiņa saistības ne vairāk kā 52,549 miljonu eiro apmērā.

Jauns iepirkums nepieciešams, jo pašreizējais līgums beigsies 2015.gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!