Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kopsapulcē vienojās par politiskās apvienības papildināšanu, tai pievienojoties Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai (LSDSP), informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Kopsapulcē tika izskatīts un atbalstīts LSDSP kongresa vienbalsīgais lēmums par pievienošanos ZZS.

Vienlaikus veiktas izmaiņas ZZS valdē. Turpmāk tajā darbosies līdzpriekšsēdētāji Armands Krauze un Edgars Tavars, kā arī valdes locekļi Augusts Brigmanis, Uldis Augulis, Viktors Valainis, Artūrs Graudiņš un Jānis Dinevičs.

Krauze uzsver, ka Latvijas Zemnieku savienība ar vairāk nekā 1400 biedru, kas pārstāvēti 64 nodaļās gan Latvijā, gan ārvalstīs, sadarbībā ar LSDSP, kura apvieno 542 biedrus, stiprinās ZZS lomu Latvijas politikā.

Iepriekš ziņots, ka ZZS saņēmusi pieteikumu no LSDSP par vēlmi pievienoties politiskajai apvienībai. LSDSP kongresā lēmums par pievienošanos ZZS ir pieņemts vienbalsīgi.

Krauze uzskata, ka šī būtu vēsturiska vienošanās, jo LZS un LSDSP ir Latvijas pieredzējušākās politiskās partijas, kuras aktīvi darbojās Latvijas valsts dibināšanā un arī neatkarības atjaunošanā.

"Abas partijas vienā apvienībā papildinās viena otru - vēsturiski zemsavieši ir vairāk pārstāvēti reģionos, savukārt sociāldemokrāti - pilsētās. Apvienojot spēkus ZZS ietvarā, varēsim sekmīgi strādāt Latvijas un tās iedzīvotāju interesēs," uzsver Krauze.

LSDSP priekšsēdētājs Dinevičs aģentūrai LETA uzsvēra, ka ir apsveicama kopīgas apvienības veidošana starp Latvijas vecāko partiju LSDSP un LZS, kas arī ir viena no valsts vecākajām partijām. Parasti LZS tikusi uztverta kā zemniekus pārstāvoša un sociāldemokrāti kā pilsētās strādājošo partija, taču abu partiju darbs kopā ZZS novērsīs pretrunas starp lauku un pilsētu interesēm, skaidroja politiķis.

Kā ziņots, no ZZS ir nolēmusi aiziet Latvijas Zaļā partija, lai 14. Saeimas vēlēšanās startētu kopā ar Latvijas Reģionu apvienību, Liepājas partiju un uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrību.

14.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!