Foto: LETA

Iepriekš atbalstot Valsts vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas kandidatūras izvirzīšanu Valsts ieņēmu dienesta (VID) vadītāja amatam, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vadījās no informācijas, kas bija pieejama publiskajās datubāzēs, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

ZZS nav tādas informācijas pieejamības kā valsts iestādēm, paziņoja Krauze. Viņš norādīja, ka VID pašlaik sīkāk nekomentē jautājumu par Koļegovas deklarācijas pārbaudi, tāpēc arī politiskais spēks nevar sniegt sīkākus komentārus, jo nav zināms, ko tieši iestāde ir secinājusi. Politiķis gan norādīja, ka rodas retorisks jautājums, kāpēc pārbaude attiecībā uz Koļegovu nebija izdarīta jau sen, ņemot vērā, ka amatpersonu deklarācijas ir VID rīcībā.

Pirms atbildīgās iestādes šajā jautājumā nebūs izdarījušas gala secinājumus, nevajadzētu spekulēt par situāciju, kuras apstākļi pagaidām nav zināmi, norādīja politiķis. Runājot vispārīgi, Krauze sacīja, ka bieži par cilvēkiem, kuri ir bez vainas, viedoklis tiek veidots, balsoties uz pieņēmumiem situācijā, kad nav zināmi fakti. Tāpēc būtu jāpagaida, kad apstākļi tiek noskaidroti, pauda ZZS valdes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, VID izvērtējis Koļegovas administratīvā pārkāpuma lietas materiālus, secinot, ka viņa valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījusi pilnīgu un patiesu informāciju par darījumiem lielā apmērā, sacīja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Pamatojoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK) noteikto 12. augustā tika pieņemts lēmums par lietvedības izbeigšanu un materiāli nodoti izmeklēšanas iestādei. LAPK nosaka, ka lēmums par lietvedības izbeigšanu tiek pieņemts, "ja konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Šādā gadījumā materiālus nodod izmeklēšanas iestādei, kas ir tiesīga uzsākt kriminālprocesu".

Attiecīgie materiāli saskaņā ar Ģenerālprokuratūras lēmumu pārsūtīti VID Finanšu policijas pārvaldei, pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!