Foto: AFI
Stājoties spēkā jaunām prasībām par interešu konflikta novēršanu, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) biedrs Kārlis Boldiševics, lai saglabātu amatu valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" valdē, atteicies no ZZS ģenerālsekretāra amata, informē portāls "Jelgavnieki.lv".

Vienlaikus ieņemt amatu valsts kapitālsabiedrību padomēs vai valdēs un būt vēlētā amatā politiķiem kopš 1.janvāra liedz grozījumi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".

Boldiševics portālam pastāstījis, ka šī izvēle neesot bijusi viegla. "Man bija izvēle – kalpot valstij vai partijai, taču nolēmu turpmāk darboties valsts interesēs, pārstāvot stabilu uzņēmumu," paudis Boldiševics. Kā paskaidroja politiķis, viņš vēlējies atsaukties eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas aicinājumam iesaistīties politikā, taču tagad šos nodomus vajadzēšot nedaudz atlikt.

Jautāts par turpmāko politisko darbību, Boldiševics atbild: "Būšu partijas biedrs un tās padomdevējs, piedalīšos arī sēdēs un iesaistīšos manai kompetencei atbilstošo jautājumu risināšanā."

Jau vēstīts, ka Saeima pērn 12.novembrī atbalstīja savulaik Valsts prezidenta Valda Zatlera rosinātos grozījumus likumā, kas liedz augstākajai ierēdniecībai - valsts sekretāriem un viņu vietniekiem, kā arī valsts kapitālsabiedrību valžu un uzņēmumu padomju locekļiem un Valsts kancelejas vadītājam savus pienākumus savienot ar darbu partijā.

Tiesa, nav daudz tādu amatpersonu, kurus šie grozījumi skar, un Boldiševičs ir pirmais, par kura atteikšanos no amata partijā izskanējis publiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!