Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības valdes sēdē pirmdien, 19.maijā, panākta vienošanās par kopīgu nostāju attiecībā uz Latvijas aizsardzības un drošības situāciju.

Valdes paziņojumā, kuru parakstījuši kā Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Zaļās partijas līderi Augusts Brigmanis un Raimonds Vējonis, tā arī "Latvijai un Ventspilij" un Liepājas partiju pārstāvji, proti, Aivars Lembergs un Gunārs Ansiņš, apvienība uzsver, ka visas partijas ir pārliecinātas, ka Latvijas dalība NATO ir valsts ārējās drošības garants.

"ZZS ir pārliecināta, ka Latvijas valsts aizsardzībai un drošībai ļoti svarīgs ir NATO militārais atbalsts gan Latvijā, gan Baltijas reģionā kopumā. ZZS iepriekš ir paudusi atbalstu Latvijas karavīru nosūtīšanai dalībai misijās ārvalstīs, un Latvijas partneri ir pauduši atzinīgus vārdus par mūsu militārpersonu ieguldījumu. Tāpēc uzskatām par svarīgu, lai arī sabiedroto karavīri ar cieņu izturētos pret mūsu valsti, uzturoties Latvijā," pausts paziņojumā.

Tajā atzīmēts, ka ZZS novērtē Latvijas sabiedroto ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā un norādīts, ka viena no ZZS būtiskākajām prioritātēm turpmāk būs panākt Latvijas aizsardzības budžeta palielinājumu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta.

"Delfi" jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā ZZS partneru – partijas "Latvijai un Ventspilij" – priekšsēdētājs Aivars Lembergs pārmeta NATO karavīriem viņu uzvedību Ventspilī, norādot, ka kareivji, kas ieradušies uz starptautiskajām mācībām, "uzvedas kā okupanti" – lieto alkoholiskos dzērienus un nokārto savas dabiskās vajadzības publiskās vietās.

Lemberga pārmetumi NATO karavīriem jau izpelnījušies plašu publicitāti Krievijas medijos, bet valdošā koalīcija īpaši sasauktā sēdē nolēma norobežoties no Lemberga izteicieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!