Foto: DELFI
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) trešdien zaļumballes ritmos iepazīstināja ar deputātu kandidātu sarakstu rudenī gaidāmajām 10.Saeimas vēlēšanām.

Rīgas vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru kandidēs ZZS priekšsēdētājs un vides ministrs Raimonds Vējonis, ar otro numuru - žurnālists Kārlis Seržants, bet ar trešo - Saeimas deputāts Jānis Strazdiņš. Ar ceturto numuru no Rīgas vēlēšanu apgabala kandidēs deputāts Imants Kalniņš, ar piekto - Ventspils augstskolas pasniedzējs Dmitrijs Smirnovs, bet ar sesto - uzņēmējs Valdis Kalnozols. No Rīgas vēlēšanu apgabala kandidēs arī tērpu mākslinieks Uģis Rūķītis un bijusī premjera padomniece Ilona Līce.

Zemgales vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru kandidē ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis un bijusī Saeimas deputāte, žurnāliste Viola Lazo. Sarakstā ir iekļauts arī uzņēmējs Jevgēņijs Kisiels.

Kurzemes vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru kandidēs Gundars Daudze, ar otro - Aija Barča, bet ar trešo - Arnis Luhse.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmais būs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, otrais - Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka, bet trešais - Vitauts Staņa. Sarakstā iekļauta arī bijusī Jūrmalas domes vadītāja Inese Aizstrauta un bijušais Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins.

Latgales vēlēšanu apgabalā pirmie trīs ir Saeimas deputāti Staņislavs Šķesters, Skaidrīte Pilāte un Mārtiņš Roze, bet ceturtais - Daugavpils domes deputāts Rihards Eigims. Ar sesto numuru kandidē bijusī Saeimas deputāte Silvija Dreimane, ar desmito - no Tautas partijas Saeimā ievēlētais Jānis Klaužs, bet pēdējais ir spēkavīrs un Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs.

Uzrunājot klātesošos, deputāta amata kandidāts Seržants sacīja, ka iesaistīšanās Saeimas vēlēšanās ir bijis apzināts solis un viņš centīsies izdarīt to, ko nevarēja panākt kā žurnālists daudzu jautājumu sakārtošanā. "Neklūpiet man virsū no pirmās dienas, jo es ilgi, ilgi biju jūsu kolēģis," klātesošajiem žurnālistiem sacīja Seržants.

ZZS pasākuma noslēgumā nodeva kurjeram deputātu kandidātu sarakstus, kurš tos nogādāja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK). Visi klātesošie sarakstu ceļam uz CVK varēja sekot līdzi televizoru ekrānos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!