Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāts Rīgas mēra amatam varētu būt mākslas zinātņu doktors Ojārs Spārītis, informēja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.
Spārītis savulaik iestājies Latvijas Zemnieku savienībā (LZS), 1995.-1996.gadā bijis tās deleģēts kultūras ministrs Andra Šķēles valdībā. Spārītis ir kandidējis 6.Saeimas vēlēšanās no LZS/KDS/LDP koalīcijas saraksta, bet 1997. gada martā kandidējis Rīgas domes vēlēšanās no LZS saraksta, bet nav ievēlēts.


Vēlākajos gados Spārītis, pēc Brigmaņa stāstītā, ir apturējis savu darbību LZS un pilnībā to nav atjaunojis arī patlaban. Tomēr ZZS nākamajās Rīgas domes vēlēšanās vēlas redzēt Spārīti kā sava saraksta "lokomotīvi" un Rīgas mēra amata kandidātu, jo Spārītis ir pazīstams sabiedrībā un viņam ir laba reputācija, norādīja Brigmanis.


Sazvanīts ārzemju ceļojuma laikā, Spārītis apgalvoja, ka "patlaban atrodas pārdomu procesā" un vēl nav izlēmis, vai pieņems ZZS piedāvājumu kandidēt Rīgas domes vēlēšanās.


Brigmanis arī pastāstīja, ka ZZS sarakstā Rīgas domes vēlēšanās gatavojas kandidēt arī Saeimas deputāts Guntis Jānis Eniņš.


Lai "piesaistītu nacionāli noskaņotus vēlētājus", ZZS apsver iespēju Rīgas domes vēlēšanās veidot kopīgu sarakstu ar partijas "Visu Latvijai" aktīvistiem. Tomēr vispirms tikšot veikta aptauja ZZS biedru, atbalstītāju un tās potenciālo vēlētāju vidū, lai noskaidrotu viņu viedokli par abu partiju potenciālo sadarbību.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!