Foto: F64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Jelgavas domes vēlēšanās būs pilsētas mērs Andris Rāviņš, trešdien nolēmusi partijas Jelgavas nodaļas valde.

ZZS Jelgavas nodaļas kampaņas vadītājs Jānis Kuķis informēja, ka ZZS kandidātu sarakstā ir iekļauti politiskā spēka Jelgavas nodaļas biedri un atbalstītāji, kuri "ar savu darbu jau līdz šim ir pierādījuši, ka ir cienīgi būt Jelgavas pilsētas deputāti".

Centrālajā vēlēšanu komisijā tiks iesniegts deputātu kandidātu saraksts, kurā iekļauti 16 kandidāti šādā secībā - Rāviņš, Dace Olte, Vilis Ļevčenoks, Rita Vectirāne, Mintauts Buškevics, Inese Bandeniece, Andrejs Garančs, Linda Vovere, Jānis Kuķis, Baiba Plāse, Kristīna Brigmane-Briģe, Sarmīte Tipuka, Vivita Šmite, Liene Rulle, Sarma Rone un Māris Ūtēns.

Sarakstā nav atrodams uzņēmējs un ZZS politiķis Kārlis Boldiševics, kurš gan noliedza publiski izskanējušos minējumus, ka viņam būtu interese par Jelgavas mēra amatu, kas būtu radījusi nesaskaņas. Boldišēvics noliedza, ka būtu paziņojis par savu pretendēšanu uz domes priekšsēdētāja amatu vai ka jelgavniekiem būtu jāizvēlas starp viņu un Rāviņu. "Tās ir tikai atšķirīgas interpretācijas," sacīja politiķis.

Iepriekš reģionālais laikraksts "Zemgales Ziņas" vēstīja, ka redakcijas rīcībā nonākusi informācija, ka tagadējā mēra Rāviņa lielākais konkurents uz mēra krēslu gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās varētu būt paša partijas biedrs un dāsns ziedotājs Boldiševics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!