Foto: F64

Mūsu partijā "Vienotības" līderei Solvitai Āboltiņai kā premjerei nav atbalsta, otrdienas vakarā sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

"Domāju, ka mēs nevaram viņu [Āboltiņu] atbalstīt, mums būs savs premjera amata kandidāts. Mēs strādāsim pie atbalsta savam kandidātam," komentēja Brigmanis. Pēc viņa vārdiem, "Vienotības" otrdien pieņemtais lēmums neko partiju sarunās par jauno valdību nemainīs.

Arī ZZS valdes loceklis Uldis Augulis norādīja, ka ir jāgaida tālākas sarunas. "Laiks ir, nav īpaši nekur jāsteidzas," viņš sacīja. "Mūsu uzstādījums, ka jaunajā valdībā darbu turpina esošās koalīcijas partijas. Mēs neredzam vajadzību paplašināt koalīciju," viņš atkārtoja.

Jau ziņots, ka "Vienotība" otrdienas vakarā Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē izvirzīja vienu kandidātu premjera amatam - partijas līderi Solvitu Āboltiņu, tomēr balsojums vēl nenotika. Tas plānots laikā līdz 28.decembrim.

Šadurskis informēja, ka astoņi valdes locekļi balsojuši par Āboltiņas izvirzīšanu, bet viens ir atturējies. "Frakcijas un valdes kopsēdē mēs neesam balsojuši, tikai izvirzījuši kandidātu," skaidroja "Vienotības" pārstāvis Kārlis Šadurskis.

Politiķis arī atklāja, ka valdes un frakcijas kopsēdē notikušas diskusijas par iespējamiem koalīcijas modeļiem, bet taktisku apsvērumu dēļ šobrīd netiks definētas koalīcijas aprises.

Jau rakstīts, ka ZZS savu premjera amata kandidātu nosauks 28. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!