Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nepārskaitīs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par nelikumīgiem atzītos ziedojumus 74 650 latu apmērā, informēja Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.
ZZS neatdod šaubīgo ziedojumu naudu

Partija otrdien vienojusies ar zvērinātu advokātu Juri Narkēviču par ZZS pārstāvību finanšu jautājumos. Viņš jau otrdien esot nosūtījis vēstuli KNAB, kurā juridiski pamatojis partijas lēmumu nepārskaitīt naudu - ZZS apgalvo, ka pildījusi likumu, tādēļ neesot iemesla ziedojumus nekavējoties atdot.

Partija esot gatava sadarboties ar KNAB visos jautājumos, kas saistīti ar biroja uzsākto partijas ziedotāju pārbaudi, savukārt katras personas vainu un to, vai kāds ziedojums ir nelikumīgs, jānosaka tiesai, uzsver partija.

Otrdien bija pēdējā diena, kad ZZS varēja veikt naudas pārskaitījumu. KNAB draud partijai piemērot administratīvo sodu, kā arī vērsties tiesā.

Birojs konstatējis, ka partija saņēmusi ziedojumus 74 650 latu vērtībā pretēji Politisko organizāciju finansēšanas likuma prasībām - daļu summas ziedojuši starpnieki, bet vairākas personas atzinušas, ka nav ziedojušas vispār.

Ierosināta krimināllieta par dokumentu viltošanu, KNAB uzdeva nelikumīgi saziedoto summu pārskaitīt Finanšu ministrijas norādītajā kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!