Foto: LETA
Saeimas ārkārtas vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) lielā mērā piedāvās tos pašus kandidātus, kas startēja 10.Saeimas vēlēšanās, pastāstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

"Ar mazām izmaiņām lielā mērā būs tie paši kandidāti. Nekas tāds nav noticis, lai viņiem izrādītu neuzticību," teica Brigmanis, piebilstot, ka patlaban visās ZZS partijās notiekot vērtēšanas procesi, tādēļ konkrētus jaunpienācējus pagaidām nevarot nosaukt.

Patlaban tiekot izstrādāta ZZS priekšvēlēšanu programma un tā esot tuvu finišam, norādīja politiķis. Šajās dienās notiek dažādi forumi un sēdes, un gan par kandidātiem, gan programmu galīgo lēmumu ZZS vadība varētu pieņemt nākamnedēļ.

Brigmanis atzina, ka patlaban neesot vērts runāt par iespējamo sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem, kas varētu pārvarēt 5% barjeru un iekļūt jaunajā Saeimā. "Patlaban ir tikai priekšvēlēšanu retorika, un par sadarbību varēs spriest tikai pēc vēlēšanām, kad būs zināma reālā situācija," norādīja ZZS frakcijas vadītājs.

Viens no iespējamiem ZZS kandidātu papildinājumiem varētu būt ilggadējais nu jau likvidētās Tautas partijas biedrs, pašreizējais Saeimas deputāts Māris Kučinskis (PLL). Viņš pieļauj iespēju kandidēt no ZZS saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā.

Sestdien referendumā par Saeimas atlaišanu nobalsoja 94,3% tautas nobalsošanas dalībnieki, līdz ar to 10.Saeima ir atlaista. Saeimas ārkārtas vēlēšanas varētu notikt 17.septembrī, bet deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana varētu sākties piektdien, 29.jūlijā, un ilgs līdz 18.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!